Sils, seu del col·leccionisme

La 31a edició de la fira de vehicles antics va atraure ahir milers de persones, però els paradistes van tenir menys vendes que anys anteriors

Els col·leccionistes de vehicles antics tenen aquest cap de setmana a Sils una cita obligada amb la 31a edició de la Llotja de l'Automòbil i la Motocicleta Antiga, que ahir va atraure milers de visitants, com ja havia fet en edicions anteriors. L'any passat, per exemple, hi van assistir unes 15.000 persones en tot el cap de setmana. Per primer cop, la fira superava la barrera dels 300 expositors provinents de diferents llocs d'Europa. Hi havia parades d'Alemanya, França, Itàlia, Portugal i Bèlgica, entre altres punts. Entre els articles que s'hi poden trobar hi ha motos i cotxes antics, però també accessoris de tot tipus, recanvis, llibres, matrícules, catàlegs, reproduccions en miniatura, xapes i altres peces.

La sensació dels paradistes consultats ahir al migdia era que de gent n'hi estava passant la mateixa i fins i tot més que en edicions anteriors. De fet, els aparcaments habilitats a l'entrada del poble estaven plens de gom a gom i el moviment de visitants amunt i avall era continu. Fins i tot al migdia es feien cues al bar habilitat a la fira, que se situa als antics terrenys de maniobres de l'estació de tren.

Tot i això, els paradistes que havien vingut a la Llotja altres anys també reconeixien que les vendes no eren les mateixes. «La gent pregunta molt el preu i vol gastar poc», deien des d'un dels estands. Un paradista d'Oviedo es pronunciava en el mateix sentit i hi afegia: «De vendes, res de res.» En canvi, alguns venedors que no havien estat mai a la fira deien que no els anava pas tan malament. En tot cas, la majoria estaven convençuts que la crisi econòmica acabaria repercutint en les vendes del cap de setmana. «Són capritxos a última hora», deia un altre paradista. Malgrat el poc moviment del negoci, els marxants van haver d'estar molt atents a les parades per evitar que el vent s'endugués els tendals parats.

La 31a edició de la Llotja de Sils encara es pot visitar avui durant tot el dia, fins a les vuit del vespre. La mostra és organitzada per la Col·lecció d'Automòbils Salvador Claret i té la col·laboració de l'Ajuntament i del Consell Comarcal de la Selva. La fira ofereix la possibilitat als assistents de visitar la col·lecció d'automòbils, amb un servei gratuït d'autobús per facilitar el desplaçament dels interessats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.