El sector econòmic beneeix la fundació

Una seixantena d'empreses avalen amb el seu suport la creació oficial de la Fundació Príncep de Girona

Només d'aparèixer el príncep Felip i Letícia els empresaris presents a l'acte van aplaudir la seva arribada, una acció que es va repetir després, en entrar a la sala, amb la majoria d'assistents a peu dret. Una escena que evidenciava que l'empresariat se sent plenament identificat amb la creació de la nova Fundació Príncep de Girona.

El popular notari gironí Enric Brancós va ser l'encarregat de donar fe de la constitució oficial de l'organisme, del qual ell mateix en serà el secretari. La lectura dels patrons i la signatura dels socis fundadors va donar pas al discurs del príncep Felip, que va ser mig en català i mig en castellà. Primer l'hereu de la Corona espanyola va repassar les potencialitats de les comarques gironines i després va passar als agraïments a les entitats impulsores de la fundació.

Una referència a Josep Pla va servir al Borbó per subratllar la voluntat que la fundació se centri en la formació dels joves, el desenvolupament de projectes socials i la potenciació de la investigació acadèmica en aquests camps. Entre la seixantena d'empreses patrones destaquen firmes gironines com ara Construccions Rubau, Rubau-Tarrés, Alzamora Packaging, Hijos de José Bassols, Laboratorios Hipra, Laboratorios Esteve, Metalquímia, Miquel Alimentació o Transports Padrosa, que aportaran 30.000 euros anuals, mentre que les entitats fundadores n'aportaran 6.000.

La fundació preveu realitzar una reunió aquest mateix any que haurà de servir per marcar el pla de treball que l'entitat tindrà per l'any 2010, quan podria organitzar els primers actes oficials i públics de cara a la societat.

LES FRASES

«Aquest senzill acte constitutiu ... formalitza la incorporació d'una nova institució de la societat civil al compromís i treball en l'interès general dels gironins, dels catalans i de tots els espanyols»
«Neix plena d'il·lusió en aquesta terra; per a servir-la i per a, des d'aquí, servir Catalunya i tot Espanya»
«...una Espanya que va decidir fa 30 anys sumar i no restar ni dividir; que reconeix la seva diversitat i que va elegir el camí irrenunciable de llibertat, la convivència i la democràcia. Una Espanya en què creiem tots els que estem aquí»

Vuit «Espanya» i dotze «Girona»

En tot el discurs del príncep Felip es van succeir les referències constants a Espanya. No en va, aquest concepte es va repetir fins a vuit vegades durant els 12 minuts d'intervenció del príncep de la monarquia espanyola, una xifra que encara es va situar per sota de les vegades en què hi sortia el nom de Girona, que al llarg de la seva intervenció va repetir-se fins a una dotzena de vegades. En els últims paràgrafs és quan més vegades es repeteix «Espanya», que acaba sortint fins a set cops. En aquests fragments destaquen sentències com ara «una Espanya en la qual creiem tots els que estem aquí». El príncep també va posar en relleu la relació que ha mantingut amb les comarques gironines i les múltiples visites d'ell i Letícia a territori gironí: «Ens hem sentit rodejats sempre de l'afecte i de l'estima de la seva gent», va dir, fent referència a les seves estades. A més, va destacar en tot moment les virtuts de treball, esforç i sacrifici que caracteritzen al llarg de la història el tarannà de les comarques gironines i la manera de treballar de la seva gent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.