Vacances en pau

Els últims quinze nens sahrauís dels 650 que passaran les vacances en diverses poblacions catalanes van arribar ahir a Girona

El pavelló de Fontajau de Girona va ser l'escenari ahir d'una escena que s'ha anat repetint els últims anys: l'arribada dels nens sahrauís que dins del programa Vacances en pau vénen a passar dos mesos a Catalunya provinents dels camps de refugiats que hi ha al Sàhara Occidental. Cansats després del llarg viatge van arribar una quinzena de nens i nenes d'entre set i dotze anys que formen part dels prop de 650 nens que aquest estiu viuran amb famílies de diferents poblacions catalanes. Es calcula que a les comarques gironines hi passaran les vacances una setantena de nens, i els que van arribar ahir formaven part del tercer i últim grup dels 45 nens que estaran amb famílies del Gironès, la Garrotxa i el Pla de l'Estany.

Aquest any ha baixat la xifra total de nens que s'han traslladat a Catalunya, ja que l'any passat van ser prop de 800, i tot i que la responsable de l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí a Girona, Anna Roca, no va voler relacionar-ho directament amb la crisi, sí que va admetre que hi ha influït: «No crec que el fet que no hi hagi tantes famílies acollidores sigui per culpa dels diners; potser és que amb la crisi no tenen tantes vacances o tanta disponibilitat horària.» Està previst que els nens tornin al Sàhara Occidental a finals d'agost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.