Mataró alerta de les conseqüències de no reobrir aviat els tallers xinesos legals

Avui fa 12 dies de la gran operació dels Mossos d'Esquadra a Mataró contra la màfia xinesa i els tallers tèxtils il·legals, que es va saldar amb 72 locals precintats. Segons ja va dir l'Ajuntament de Mataró, un terç dels locals clausurats disposaven dels permisos municipals per desenvolupar la seva activitat dins la legalitat. Quan ja fa més d'una setmana que aquests tallers estan tancats, ahir l'Ajuntament va advertir dels perjudicis que pot tenir que es demori gaire temps més la reobertura dels que són legals. Aquests tallers formen part d'una cadena d'engranatge productiu, en la qual treballen per a tercers. Per aquest motiu, i segons van recalcar fonts municipals a aquest diari, el consistori ha demanat que els tallers que siguin legals puguin reobrir com més aviat millor.

Els últims dies, l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha tingut contactes amb Joan Delort, secretari de Seguretat de la Generalitat; Carme San Miguel, delegada del govern espanyol a Barcelona, i Antoni Soy, secretari d'Indústria i Empresa, als quals ha traslladat la petició que els tallers que actuen legalment puguin tornar aviat la normalitat.

Quant a la feina productiva per a tercers que feien els tallers tèxtils legals, hi hauria encàrrecs per a algunes grans firmes del sector tèxtil. Entre aquestes firmes destaquen Inditext i El Corte Inglés, segons informava ahir l'ACN, que assegurava que aquestes dues empreses han pressionat els amos dels tallers que els subministraven peces de roba perquè compleixin amb les dates de lliurament fixades. Dimarts passat, un grup d'empresaris i treballadors xinesos es van concentrar davant de la seu del Departament d'Interior, a Barcelona, en protesta per l'operació i per reclamar la reobertura dels tallers tèxtils.

Dels 72 tallers tèxtils de xinesos que van ser escorcollats i clausurats pels Mossos d'Esquadra el 16 de juny passat, 24 disposaven de llicència d'activitat i quatre més la tenien en tràmit, segons les xifres que va donar a conèixer l'Ajuntament.

La macrobatuda policial es va saldar amb 77 detinguts, que tres dies després van quedar en llibertat provisional per ordre del titular del jutjat d'instrucció número 2 de Mataró, que dirigeix la investigació d'aquest cas. Tots van continuar imputats per un delicte contra el dret dels treballadors, castigat amb una pena màxima de tres anys de presó. La batuda policial va aconseguir alliberar uns 450 xinesos que treballaven en condicions d'esclavatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.