QUIM MONTURIOL

REGIDOR DE FESTES D'OLOT

«A Olot, els tenim abans i a bon preu»

Des dels anys 80 del segle passat, Olot té un model de festa major, basat en la gratuïtat i simultaneïtat i concentració d'actes al centre de al ciutat. L'Ajuntament, tal com explica el regidor en l'entrevista, ha optat per la quantitat i la varietat de conjunts musicals i ha renunciat a la contractació de grups de l'elit.
–Per què no un grup estrella?
–«Perquè els altres pràcticament no els poden llogar. La qüestió però és més de fons. Programem més de 70 actuacions musicals de més de 45 grups perquè hi hagi música per a tots els gustos fins al punt que la nit més important de les festes hi ha coincidència de fins a 5 grups en espais diferents.»
–Això és renunciar a la qualitat?
–«No. Cada any contractem un o dos grups estrella als Països Catalans. Comptem amb una taula de músics, que estan molt al dia i intentem contractar conjunts emergents que, com ens ha passat moltes vegades, són mediàtics pocs mesos després. A Olot, els tenim abans, a bon preu i no cal pagar per veure'ls.»
–I els grups locals?
–«L'altra aposta és pels grups emergents i els locals. Contractem els qui han destacat a fora, convoquem un concurs de maquetes i apostem pels grups més novells.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.