180.000 signatures perquè s'aboleixin les curses de braus

La plataforma Prou en demana al Parlament la prohibició

La proposta consisteix a prohibir «les curses de braus i els espectacles amb braus que incloguin la mort de l'animal i l'aplicació de les ‘sorts' de la pica, les banderilles i l'estoc, així com els espectacles taurins de qualsevol modalitat que se celebrin a les places de braus o fora d'elles», llevat dels correbous allà on són tradicionals. Segons un portaveu de Prou, Leonardo Anselmi, obtenir les més de 180.000 adhesions –més del triple de les 50.000 necessàries per una ILP– ha estat «molt fàcil». Anselmi va explicar que el principal objectiu és aconseguir que la llei sigui «coherent» perquè «els toros són animals i han de ser tractats com a tals». Pel portaveu, «l'argument de la cultura i la tradició serveix per explicar la tauromàquia, però no per justificar-la». Anselmi va explicar que els integrants de Prou són «persones vinculades a la lluita per la protecció i els drets dels animals» i va negar que la iniciativa sigui cap «atemptat polític ni cultural contra quelcom que es pugui considerar espanyol».

La plataforma ha descartat mobilitzar-se diumenge coincidint amb la cursa programada a la Monumental amb José Tomás de protagonista absolut i les entrades esgotades, perquè aquestes protestes «no són útils». «Només aconseguim crits i que vingui la policia», va argumentar Éric Gallego, un altre membre de la plataforma. Gallego va confiar que aquesta ILP tingui més fortuna que la rebutjada ahir contra els transgènics, perquè la de Prou «té més suport social» i «no s'enfronta a una indústria tan poderosa com l'alimentària, perquè a Catalunya la tauromàquia és molt poc influent».

La iniciativa té el suport d'ERC i ICV-EUiA, i el rebuig del PP. Gallego va confiar que tant el PSC com CiU deixin llibertat de vot als seus diputats, cosa que augmentaria «les possibilitats d'èxit» de la iniciativa, perquè molts diputats són «contraris als toros», va aventurar Gallego. El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, va confirmar que «molt probablement» la federació donarà aquesta llibertat de vot als seu diputats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.