Els Minyons apugen el llistó

Els malves completen la millor actuació de la temporada en una diada en què la Joves i els Castellers de Terrassa també brillen

Les diades que s'allarguen passen molt millor si deixen satisfet a tothom. Això és el que va passar ahir al migdia al Raval de Montserrat de Terrassa, on els Minyons van fer tota una demostració de força completant el que fins ara és la millor actuació de la temporada. Aquest objectiu, però, no el tenien d'entrada gaire fàcil, i és que els malves encara no havien alçat cap castell de nou. Calia posar-hi remei, i en la primera ronda. Així va ser com els Minyons van aconseguir un bon tres de nou amb folre que, per cert, van haver de treballar-lo en la descarregada. Un saber fer i un esperit de lluita que també van haver de demostrar en la segona ronda, amb un quatre de nou amb folre que va pujar molt bé però que es va mostrar molt bellugadís en la descarregada. Els malves, però, anaven a totes i el castell no se'ls va escapar. Amb la feina gairebé feta, encara van voler arrodonir-ho amb el primer intent de tres de vuit amb el pilar de l'any. Un castell que va pujar amb una estructura del tres molt remenada que va acabar castigant el pilar i que va fer que acabés cedint desprès de carregar-se. El pilar, però, el tenen, i ho van demostrar amb un excel·lent pilar de set amb folre, el seu primer de l'any, com a cloenda d'aquesta gran actuació.

La Joves no afluixa

La Colla Joves va marxar ben satisfeta havent assolit el seu gran objectiu del dia: tornar a descarregar el tres de nou folrat, i en una plaça tan llunyana com Terrassa. Tot i que no anaven sobrats de gent, els de la camisa vermella van aconseguir finalment vèncer la maledicció dels darrers anys amb els desplaçaments llargs i van poder engrescar un nombre suficient de camises. Amb això, però, no n'hi va haver prou, i és que els vermells van haver d'afegir també una dosi d'esforç extra en una diada que va començar torçant-se. En el primer assalt, el tres de nou va acabar en intent desmuntat. Amb dosos col·locats l'estructura no s'aguantava per enlloc, tot i així, van aconseguir desmuntar-lo sense fer llenya. Quan tothom es pensava que els vallencs tirarien la tovallola, els diables vermells van apel·lar al seu orgull i van aconseguir descarregar un tres de nou que es va haver de treballar força, sobretot en la baixada, però que es va mostrar ben ferm. Encara hi va haver més teca, ja que van descarregar un cinc de vuit amb cares noves i un quatre de vuit treballat. Els vermells, però, encara tenien preparada una sorpresa, ja que ahir era el dia per provar el seu primer pilar de sis. L'espadat va pujar amb molt bones mides, però just desprès de carregar-se es va desplomar.

Retorn a la glòria

Sorpresa, i de les grans, la dels Castellers de Terrassa, que van carregar el dos de vuit folrat, castell que no assolien des de mitjan dels anys noranta, a més de descarregar el seu primer quatre de vuit de l'any. Va ser un d'aquells dosos de vuit amb passió, que en un primer intent va caure just abans que l'enxaneta fes el pas per coronar-lo i que, tot i així, van decidir tornar-hi i, quan tothom el donava per intent, van poder carregar in extremis. Altres titulars del cap de setmana són el cinc de vuit dels Minyons a la diada de vigílies i el primer pilar de sis descarregat dels Castellers de Barcelona.

ELS RESULTATS

Salou (dissabte)
Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3/7, 2/7, 4/7p, 5/7, 4/7, p5
Barcelona (dissabte)
Castellers de Barcelona: p6, id 2/7, 3/7, 4/7p
Vic (dissabte)
Sagals d'Osona: 4/8 (c), 5/7, 3/7per sota, 2p5, 2p4
Margeners de Guissona: 5/7, 4/7p, 3/7p v5
Castellers de Sants: 3/8, 2/7, 5/7 v5
Terrassa (vigílies)
Minyons de Terrassa: 3/8, 5/8, 4/8, p6
Castellers de Terrassa: 4/7p, 2/7, 3/7, p5
Terrassa
Minyons de Terrassa: 3/9f, 4/9f, 3/8p (c), p7f
Colla Joves Xiquets de Valls: id 3/9f, 3/9f, 5/8, 4/8, p6 (c)
Castellers de Terrassa: id 4/8, 4/8, i 2/8f, 2/8f (c), id 3/7
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.