El pas del Tour farà mobilitzar uns dos-cents agents de la policia local a les comarques gironines

La meitat dels efectius actuaran a Girona, que rebrà reforços de Sarrià i Banyoles

La sortida de l'etapa a Girona ha obligat l'Ajuntament a preparar un ampli dispositiu policial per garantir la seguretat i a demanar reforços a poblacions veïnes. Un centenar de policies locals participaran en aquest dispositiu, una vintena dels quals seran de fora, concretament de Sarrià i Banyoles.

Els desplegaments pels llocs on passi l'etapa també seran importants, tot i que en xifres absolutes estaran lluny de Girona. A Sant Feliu de Guíxols, per exemple, es mobilitzarà tota la policia local, que suma uns vint-i-cinc agents. A Blanes es mobilitzaran fins a 22 agents dedicats exclusivament al pas de la cursa ciclista. A Tossa els agents destinats a la seguretat seran una vintena, que es dedicaran al nucli urbà. A Lloret també es farà un desplegament policial excepcional. Al Gironès, Cassà desplegarà cinc agents amb tasques exclusives del Tour, que controlaran els accessos a la població. Pel que fa a Llagostera, l'alcalde, Fermí Santamaria (CiU), va explicar ahir que encara no estava decidit el nombre d'agents destinats a aquesta tasca, ja que estaven pendents d'una reunió que s'ha de celebrar avui per acabar de lligar aquests aspectes.

Els agents de les policies locals seran els encarregats de tenir cura dels carrers del nucli urbà, mentre que en els trams de la cursa que passin per carretera seran els Mossos els qui assegurin el correcte pas de la caravana ciclista. Quant al nombre de mossos que Interior destinarà al pas de la cursa per les comarques gironines, el departament no va voler encara quantificar aquests efectius.

Mercat a Tossa

La cursa ciclista provocarà molts problemes de trànsit a les poblacions per on passi la caravana, que es poden allargar durant diverses hores. La situació comportarà un problema singular a Tossa, ja que dijous és dia de mercat, que es fa en un dels carrers que desemboquen a la carretera per on passa la cursa. Molts marxants han mostrat la seva preocupació a l'Ajuntament per aquesta qüestió, ja que els dificulta molt la mobilitat, tant seva com dels clients. L'Ajuntament els ha reconegut que durant unes hores l'única via d'accés al municipi serà la carretera de Llagostera, amb la qual cosa molts dels marxants hauran de fer molta volta per entrar o sortir del poble.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.