CiU dóna llibertat de vot als seus diputats en la ILP sobre les curses de braus i el PSC no descarta fer-ho

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, va anunciar ahir que la federació donarà llibertat de vot als seus diputats quan es debati al Parlament la iniciativa legislativa popular (ILP) que ha promogut la plataforma Prou per prohibir les curses de braus a Catalunya. Fonts del PSC consultades per l'ACN van explicar que la direcció del partit encara ha de debatre la seva posició, tot i que d'entrada no descarten la fórmula de donar llibertat de vot també als seus diputats. ERC i ICV hi votaran a favor i el PP ja ha deixat entreveure el seu vot contrari tot i que encara no ha decidit si presentarà esmena de rebuig. El Parlament va certificar ahir que la ILP antitaurina pot seguir el seu tràmit, en complir els requisits establerts. La plataforma Prou va registrar dijous passat 180.169 firmes, de les quals l'Institut d'Estadística de Catalunya ha validat les 50.000 reglamentàries. Els promotors volen un canvi en la llei de protecció dels animals per tal que les curses de braus no siguin una excepció en la prohibició del maltractament i la mort dels animals en espectacles públics.

Com més aviat millor

En roda de premsa al Parlament, Oriol Pujol va anunciar que la federació donarà llibertat de vot als seus diputats i va expressar la voluntat que el debat es produeixi com més aviat millor. D'altra banda, fonts del PSC consultades per ACN van assegurar que no descarten donar llibertat de vot als seus diputats, una possibilitat que la direcció del partit debatrà en les pròximes setmanes. ERC i ICV-EUiA ho tenen clar: donaran suport a la ILP antitaurina. La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, va explicar que fins i tot ha signat a favor de la ILP, que li sembla «fantàstica».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.