BENISSANET (Ribera d'Ebre)

IV Mostra de l'Auberge

Són préssecs!

A Benissanet, el 90% de les terres de cultiu es dediquen a conrear fruita, especialment auberges, que és com anomenen els préssecs en aquest poble de la Ribera d'Ebre.

Diumenge, en una jornada festiva, els pagesos mostraran el resultat d'aquesta dedicació, amb una exposició de més de cinquanta varietats de préssecs i nectarines cultivades a la zona. «La crisi ha arribat a tot arreu: la campanya ha estat normal, però els preus són dolents», explica Joaquim Ripoll, regidor d'Agricultura, que afegeix: «Entre un 80 i un 90% de la nostra producció de préssecs es destina a l'estranger. A Catalunya també tenim els nostres punts de venda.»

Jornades tècniques i festa

La Mostra de l'Auberge té dues vessants diferenciades. Per una banda s'ofereixen dues xerrades tècniques adreçades als productors i per una altra es programa tot d'actes festius. En aquest apartat cal destacar els concursos de postres (que es convidarà a degustar) i de centres de taula fets amb auberges, les exposicions i les activitats infantils i d'animació, que s'han concentrat a la tarda.

M.J. RAMOS

Dia 19. Durant tot el dia, visites al refugi antiaeri de la Font Gran i servei de creuers per l'Ebre. Al matí, al camí del riu, campionat de bitlles.http://www.benissanet.altanet.org
www.benissanet.altanet.org
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.