el reportatge

Una vida de gossos

La protectora d'animals de Cubelles acull durant una setmana un lleó perquè no saben on dur-lo

A la gàbia dels gossos perillosos. El cadell ha estat durant una setmana en una gàbia grossa, al sol, «com ha d'estar» i menjant carn cada dia. Ho explicava Balbina Armengol als mitjans que havia convocat i que s'assabentaven del cas. Des d'ahir torna a ser anònim.

Membres de Depana, la Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural, van traslladar ahir el cadell de lleó de set mesos de la fotografia des del refugi de la protectora d'animals i plantes de Cubelles, on hi ha uns 150 gossos i 20 gats, fins al seu refugi a Òdena, a l'Anoia, amb la intenció de garantir una mica de tranquil·litat a l'animal. Era el mínim que podien fer després del periple que ha hagut de passar en només un mes i mig. Havia passat per quatre mans diferents i s'havia convertit –abans de ser rescatat per tornar a l'anonimat– en portada de diari, i n'havien parlat a la ràdio i fins i tot a la televisió.

Simba es va fer famós a mitjans de juny quan el propietari que el tenia després d'haver-lo comprat a un circ el va treure a passejar per Salou amb una cadena lligada al coll. Va ser llavors quan una patrulla dels Mossos d'Esquadra el va veure, van informar el jove que no podia quedar-se l'animal i van obrir expedient per buscar un lloc per al felí. No va durar massa a Salou perquè el propietari –en ensumar-se els problemes que tindria– se'l va treure de sobre. Un altre jove, en aquest cas de Cubelles, es feia càrrec del lleó, i també, després de veure els problemes que li ocasionava, el deixava en una hípica. Pocs dies després tornava a canviar de lloc. El 7 de juliol, ara fa una setmana, el duien a la protectora d'animals i plantes del Garraf, a Cubelles, perquè se'l quedessin mentre la Generalitat no li trobava un lloc definitiu, i en aquest indret va estar fins ahir, un dia després que diversos periodistes i curiosos envaïssin el centre per veure el felí i fotografiar-lo. Una portaveu de Depana, escarmentada per l'allau de periodistes i curiosos que aquests darrers dies han estat assetjant el lleó, contestava ahir a la tarda calculant sempre les respostes sobre l'estat del lleó i el seu destí final per evitar que el periodista demanés per anar-lo a veure i fotografiar-lo. L'únic que volia que transcendís era que Simba ja formava part del seu programa Attentio d'atenció i reubicació d'exemplars d'espècies exòtiques comissades en el marc d'un conveni de col·laboració amb la direcció general del Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge, i que en breu serà traslladat a un santuari de Sud-àfrica. Mentre l'animal es desplaçava encara, la directora del refugi i fundadora de la protectora, Balbina Armengol, concertava una entrevista amb una ràdio interessada pel cas del cadell. «El que no acabo d'entendre és per què, si tan malament estan aquí els gossos, em van portar el lleó», deia Armengol a un periodista. La protectora assegura que qui va portar l'animal fins allà van ser «gent de l'Ajuntament de Cubelles» però fonts municipals van negar ahir tenir-hi cap implicació, sobretot perquè «la protectora està tancada», segons va dir el regidor de Seguretat Ciutadana, Salut i Cooperació, Joan Rodríguez Serra. Tot i així, el cert és que la protectora d'animals sí que està oberta però està pendent del resultat final de l'expedient que la Generalitat li ha obert per una denúncia de la Fundació Altarriba.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.