Despullats per les Rambles

Fins a 28 persones es van treure la roba ahir per desfilar nues pel centre de Barcelona. Els models, que duien el cos pintat de dalt a baix i participaven en un concurs de maquillatge corporal, no van deixar indiferent ningú.

El maquillatge corporal atrau per l'espectacularitat d'alguns dissenys però, sobretot, perquè utilitza, com a suport, el cos nu d'una model. La realització d'aquestes obres d'art en moviment és un procés complicat. Cada un d'aquests teixits humans porta una minuciosa dedicació de com a mínim tres hores. No és d'estranyar que aquest tipus de demostracions acabin convertides en tot un desafiament per a molts artistes que es dediquen a decorar cossos amb tots els colors de l'arc de Sant Martí. «Per fer una bona pintura corporal es necessita una plena sintonia entre l'artista i el model, el primer ha de crear i el segon ha de deixar que els colors flueixin», explicava ahir una de les maquilladores, Alejandra Larrea.

Tot i la tolerància de Barcelona amb la nuesa, la desfilada, que formava part d'un concurs de body painting que organitzava una nova companyia de telefonia mòbil, –Masmovil–, havia de transcórrer amunt i avall de la Rambla. Com que els primers models començaven a provocar massa expectació, la Guàrdia Urbana va haver de posar cert ordre i va obligar els promotors a escurçar la desfilada. Sigui com sigui, els models no van deixar indiferent ningú, però tampoc no van generar escarafalls. De fet, molts turistes, amb la càmera en mà no van desaprofitar l'oportunitat de fotografiar-se amb els participants i d'altres els animaven a treure's el tanga. «Quina sort que tenen perquè deuen anar molt fresquets», comentava una noia que s'ho mirava encuriosida. L'acte va comptar amb la col·laboració de mitja dotzena de membres del Club Català de Naturisme, capitanejats pel seu president, Joaquim Plana. «Barcelona és un dels llocs més favorables per exercir el naturisme, per l'actitud de la gent però també perquè la llei no ho prohibeix», admetia. La creença que el nudisme el practiquen més els homes que les dones es va trencar ja que al final van ser més noies (19) que nois (9) les que es van atrevir a treure's la roba del damunt i sortir, encara que fos per uns minuts, al carrer. «Ja vaig despullada a la platja i al càmping, però avui m'he estrenat a la ciutat i crec que tothom ho hauria de provar», opinava Antonia Reina, una sevillana de 51 anys de Santa Coloma. «Que si em considero exhibicionista, doncs potser sí, una mica», apuntava un altre model, Josep Pérez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.