La Festa del Cava de Prades celebra els trenta anys amb un relleu generacional en l'organització

Ahir es va tornar a celebrar gràcies a l'aprovació dels habitants del poble

La Festa del Cava de Prades és la més representativa que se celebra al poble durant l'any. Una prova d'això és el fet que hagi arribat a la seva trentena edició. La d'enguany, però, va estar a punt de no celebrar-se. La polèmica va sorgir per les protestes d'alguns veïns i els aldarulls provocats per alguns assistents a la festa en anys anteriors.

Tot i això, un grup de joves del poble no va voler perdre's aquesta festa, i amb la col·laboració d'alguns dels que van muntar la primera edició van aconseguir tirar-ho endavant. Per conèixer l'opinió de la resta d'habitants de Prades es va celebrar una consulta popular. Després del referèndum, amb 132 vots a favor, 81 en contra i 7 abstencions, Prades va donar el vistiplau a la festa del cava.

Un dels elements que els promotors de la festa destaquen és l'estructura organitzativa. Raúl Gurí, un dels organitzadors, explica que a diferència d'altres anys «no s'ha demanat a qui volgués que ajudés a la festa, sinó que s'ha establert una organització». Enguany disposen del personal i l'estructura suficient per garantir un bon trentè aniversari de la festa del cava.

Ahir, a les quatre de la tarda, la plaça Major de Prades ja va començar a preparar-se per la festa que havia de tenir lloc a la nit. Els organitzadors van començar a col·locar les tanques al voltant de la plaça. La font, protagonista de la festa, a dos quarts de cinc ja estava tancada. A més, el conducte que transporta el cava des del terrat de l'Ajuntament fins a la font també estava a punt.

Tot i que encara faltaven més de sis hores per l'inici de la festa, ja es veien alguns grups de gent passejant pel poble o asseguts en alguna de les terrasses de la plaça esperant l'hora de l'inici de la festa. Per celebrar el trentè aniversari es van preparar algunes sorpreses. A la plaça Major, per exemple, a més de la instal·lació habitual per la festa també s'hi va col·locar una pantalla gegant en què s'hi anaven projectant diapositives dels trenta anys de festa.

Les previsions d'enguany

L'organització esperava rebre durant la nit d'ahir unes 3.000 persones, el mateix nombre que en anys anteriors. Pel que fa al cava, de la font de la plaça ragen cada any uns 3.700 litres, unes 5.000 ampolles. Els assistents no només es beuen el cava, sinó que aquest també es fa servir per remullar-se al ritme de la música.

En l'àmbit musical hi va haver novetats, i és que per celebrar el trentè aniversari, la festa va començar a ritme de batucada de la mà de Vallsamba. Després, per l'escenari de la plaça Major hi van passar Sexyphonics i La banda del coche rojo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.