VILANOVA I LA GELTRÚ (Garraf)

Festa major

300 anys de gegants

L'aniversari dels gegants grossos, i també de la mulassa petita, que compleix 25 anys, marquen el programa de la festa major de Vilanova, que començarà oficialment el dia 29 amb la penjada de la senyera al campanar.

En el capítol d'actes tradicionals, destaquen les cercaviles del Convit, d'anada a ofici, de Vot del Poble i la de l'Imaginari. L'escriptor Ramon Solsona serà l'encarregat de convidar tothom a la festa i a la diada castellera hi participaran la Colla Jove dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i els amfitrions, els Bordegassos. El Ball de les Set Hores estarà amenitzat per l'orquestra Mitjanit i La Banda del Coche Rojo i el ball dels pabordes, per la Salseta del Poble Sec.

Gegants Grossos

Està documentat que l'any 1709 els Gegants Grossos, un dels símbols de la ciutat, van participar a la processó de Corpus. En plena Guerra Civil, aquestes figures van ser destruïdes. L'any 1948, la societat Foment Vilanoví va impulsar la recuperació dels Gegants Grossos i d'una altra parella, els gegants petits, perduda el 1936. M.J. RAMOS

GEGANTS

Dia 29
23.00. A la Biblioteca Armand Cardona, taller Jo també tinc un gegant!
Dia 1
17.00. A la plaça de la Vila, Mostra de gegants centenaris. Plantada i cercavila.
Fins al dia 1
A la biblioteca Museu Víctor Balaguer, exposició Gegants de Museu.
Fins al dia 9
A la sala TOC, recull fotogràfic sobre els gegants.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.