La fiança del iot del president del Kazakhstan puja a 100.000 euros

Ara ja fot fondejar a cala Canyelles

El fondeig del iot de luxe, que fa 53 metres d'eslora, a la cala Canyelles entre el 24 i el 25 de juliol passat, perquè en pogués gaudir el president kazakh, ha comportat ara per ara, com passa amb tots els vaixells estrangers expedientats, el pagament d'una fiança superior a la possible multa econòmica per deixar d'estar retinguts. El propietari va pagar al cap d'una setmana la fiança, que puja a 100.000 euros.

Capitania Marítima va expedientar el vaixell d'esbarjo perquè fa més de 24 metres d'eslora, ja que segons la legislació espanyola és considerat un mercant i, per tant, ha de demanar permís per fondejar; un fet, segons consultes fetes al sector nàutic, que no passa en altres zones de l'Estat espanyol.

A més de pagar la fiança, el propietari també ha demanat el permís corresponent per fondejar a cala Canyelles. I Capitania li ha donat un lloc, encara que no ha estat ben acceptat per l'equip de seguretat, ja que des de la casa on va anar el president no es pot veure amb tota claredat l'embarcació.

700 litres per hora

El Leo Fun ha estat llogat pel propietari de can Juanola de la cala Canyelles, on passava les vacances la filla del president Nazarbàiez per tota la temporada estival. El seu punt d'atracament serà el port de Palamós, però avui ja ha sortit per uns quants dies a Còrsega o Sardenya. El vaixell, d'origen turc, però amb bandera de les illes Caiman, té el port a Mònaco. L'embarcació, que s'ha estrenat aquest any, té una tripulació d'onze persones, i té una capacitat per a dotze convidats. La seva velocitat és de 14 nusos. El seu preu de lloguer és de 285.000 euros a la setmana, despeses a part. Per exemple, consumeix 700 litres de gasoil per hora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.