La Generalitat declara la festa major de l'Arboç festa patrimonial d'interès nacional

La Generalitat de Catalunya ha declarat la festa major de l'Arboç festa patrimonial d'interès nacional, el màxim guardó que pot tenir una festa popular catalana. L'Ajuntament de l'Arboç va iniciar els tràmits per sol·licitar que la Carretillada fos declarada festa tradicional d'interès nacional, però a començament del 2006 la Generalitat va decidir crear la nova llei de patrimoni festiu de Catalunya, per la qual cosa va canviar la definició i categorització –actualment, a banda del màxim guardó esmentat, es divideix en festa popular d'interès nacional, festa tradicional d'interès nacional, element festiu tradicional d'interès nacional, element festiu patrimonial d'interès nacional–, aquesta nova categorització va propiciar que el consistori sol·licités que la festa major de l'Arboç fos declarada festa patrimonial d'interès nacional.

«És un reconeixement molt important per a la vila, que permetrà donar-la a conèixer més i augmentar-ne el turisme», ha declarat l'alcalde del poble, Carles Ribé, que també va afegir que serà un «plaer» compartir tríptics turístics amb la «Patum de Berga o la festa de Santa Tecla de Tarragona». Per la seva banda el primer tinent d'alcalde Joan Plana també ha volgut destacar «la responsabilitat» que tenen a partir d'ara per «mantenir i mimar» la festa major, i poder «donar cabuda a tothom que vulgui participar-hi».

D'altra banda el Consell de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya també ha comunicat a l'Ajuntament de l'Arboç que declararà elements patrimonials d'interès nacional el ball de diables, la Carretillada, el ball de bastons, els gegants i l'exhibició castellera amb les seves particularitats i les seves músiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.