Veïns d'urbanitzacions de Lloret i Vidreres protesten perquè no tenen aigua

L'empresa que fa el servei vol connectar-se al Pasteral

Afectats i membres de les associacions de veïns de les urbanitzacions Lloret Residencial, Aiguaviva Park i La Goba, principalment, van manifestar-se tallant la carretera C-66, que va a Lloret, a l'altura del quilòmetre 5. El tall a la carretera, a les 12 del migdia, va durar vint minuts i va provocar cues de més de tres quilòmetres.

Els concentrats van queixar-se del servei precari que els fa l'empresa privada Riera Cabanyes Companyia d'Aigües, dirigida per Marc Mallart. Va ser una protesta pacífica i estàtica, en la qual, però, no van faltar tocs de clàxon, xiulets, crits d'indignació, peticions d'un servei amb garanties i exhibició de pancartes per reclamar subministrament municipal. Alguns veïns van explicar que s'han de dutxar a la nit, o bé reservar l'aigua en garrafes, i fins i tot n'hi ha que han instal·lat un dipòsit per emmagatzemar-ne, un cost que diuen que no haurien de sufragar ells. Afectats d'Aiguaviva Park es queixaven que l'aigua els surt terrosa. Ð'altres mostraven descontentament perquè la precarietat del servei els ha provocat avaries a la rentadora, en haver-se tallat el subministrament d'aigua quan l'electrodomèstic estava en funcionament.

Aquesta precarietat no és d'ara, sinó que ja fa uns dos anys que dura, especialment a l'estius. Una altra de les queixes més majoritàries va ser el cànon de transvasament que l'empresa els cobra per l'aigua i que puja a 17,51 euros més IVA. Els veïns no estan d'acord a pagar aquest cànon uns deu anys després que l'empresa va iniciar el servei.

Aquests darrers dies la companyia els ha proveït aigua a través de camions cisterna, com a reforç de l'aigua dels dipòsits dels qual s'abasten. A partir d'ara l'empresa manté que el servei amb cisternes ja no serà necessari, i que s'acabarà la precarietat de les últimes setmanes, segons explica en un comunicat.

Connexió a la xarxa

Riera Cabanyes Companyia d'Aigües manté que a partir del mes vinent intensificarà les gestions amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per tal d'obtenir l'autorització corresponent per connectar-se a la xarxa d'aigua del Pasteral. Per això, afirma que demanarà entrevistar-se amb els màxims responsables del Departament de Medi Ambient i enviarà un informe complet al president del govern, José Montilla.

L'empresa afirma que el problema és que els pous dels quals disposa per al subministrament no donen més aigua. Disposa de deu pous a Llagostera i de quatre o cinc més a Vidreres, però no en fa prou, tot i que els dos últims els ha fet a una fondària de 152 metres, segons diu l'empresa. Respecte del cànon que paguen els clients, l'empresa considera que és un tema que ha de resoldre amb l'ACA. L'empresa també dóna servei a la urbanització Mont Lloret, i a Vidreres, a Terra Fortuna, Puigventós i el polígon industrial. L'empresa del mateix grup Reg Madral subministra les urbanitzacions de Llagostera Font Bona, Selva Brava, La Canyera, La Mata i Mont-rei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.