Mor el conegut advocat laboralista de Mataró Pep Manté, víctima d'un càncer

Pep Manté, el conegut, compromès i popular advocat laboralista de Mataró, va morir ahir a la seva finca familiar de Can Fulló a l'edat de 65 anys i víctima d'un càncer que li van diagnosticar fa pocs anys. Manté, membre fundador del Col·lectiu Ronda, va destacar sempre com a ferm defensor dels drets dels treballadors i també es va donar a conèixer com a lletrat de joves independentistes i d'insubmisos. Manté va ser present en judicis que han deixat empremta a Mataró i el Maresme, com ara la querella criminal presentada per la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró i l'Associació de Veïns de Cerdanyola pel brot de legionel·losi de Mataró l'any 2002 o l'assassinat de la jove Helena Jubany l'any 2001.

Manté, veí del barri de Rocafonda –el més multicultural de la capital del Maresme–, va demostrar en moltes ocasions la seva implicació directa amb els drets dels més febles. Així, a través del Col·lectiu Ronda, també va defensar els drets dels immigrants tancats a l'església del Pi de Barcelona el 2001. Militant d'ICV, va ser president de la formació ecosocialista a Mataró. La seva imatge més pública estarà lligada per sempre a l'Agrupació Musical del Maresme-Banda de Mataró durant la festa major de les Santes. El Col·lectiu Ronda, que ha comunicat la defunció, informa que el comiat es farà avui a Can Fulló a les quatre de la tarda.

EL PERSONATGE

PEP MANTÉ
ADVOCAT LABORALISTA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.