ULLDECONA (Montsià)

Festes Quinquennals

Barreja de religiositat i festa grossa

Des del 1944 els falduts (com es coneix els habitants d'Ulldecona) celebren les Festes Quinquennals. El poble sencer baixa, a peu i en romeria, la marededéu de la Pietat des de l'ermita (situada a uns quatre quilòmetres de la població) i, durant nou dies, la passeja per cada un dels seus carrers i carrerons. Tots els anys acabats en 4 i en 9, a més de celebrar la festa major, Ulldecona esclata de fervor religiós.

Després de la romeria, la imatge entra al poble pel carrer Major, ple a vessar, fins a l'església. L'alegria es barreja amb llàgrimes en una població que es transforma. Els carrers, vestits de festa, llum i flors, reben la seva patrona en processó. Es netegen les façanes i durant les nits d'estiu els veïns culminen els projectes de decoració que han ideat, debatut i somiat des de fa mesos.

Del 4 al 13 de setembre. Al centre del poble i als sectors de Sant Vicent (dia 5), Sant Cristòfol (dia 7), Sant Antoni (dia 8), Sant Pasqual (dia 9), la Puríssima (dia 10) i Sants Màrtirs i Mare de Déu del Roser (dia 11)

ACTES RELIGIOSOS

Divendres dia 4
19.00 h, sortida de la marededéu des de l'ermita fins al poble.
A les 20.30 h, arribada de la marededéu a la plaça de l'Església.
Diumenge dia 6
A les 10.30 h, missa solemne. Romeria cap a Sant Joan del Pas.
16.00 h. Romeria cap al castell.
18.30 h. Romeria cap a Valentins.
20.00 h. Missa vespertina.
Dissabte dia 12
22.00 h. Rosari i novena. Processó dels farolets. Ofrena floral.
Diumenge dia 13
9.00 h. Romeria cap a l'ermita.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.