Tortosa enceta les festes de la Cinta

La protesta popular que s'havia convocat en resposta a la negativa a fer un concert a la llotja va passar desapercebuda

La capital del Baix Ebre va viure ahir un dels actes previs a la festes de la Cinta i també un dels més emotius i concorreguts. La presentació de les pubilles i la proclamació de la reina i la reina infantil, així com el posterior pregó de festes, van ser l'aperitiu d'unes festes de la Cinta que s'iniciaran dissabte que ve i que, tot i la retallada pressupostària, «satisfaran tots els públics», tal com van assegurar el regidor de Festes, Jordi Folqué, i l'alcalde del municipi, Ferran Bel.

Folqué va reconèixer que és «molt difícil que tot el programa agradi tothom», però va assegurar que tots els tortosins i tortosines trobaran alguna cosa de les festes que els agradarà especialment. En aquest sentit, des del consistori és va remarcar que s'han fet «esforços» per oferir un programa de festes amb una oferta prou diversa d'actes i activitats. «És un bon programa, malgrat la contenció pressupostària», va afirmar l'alcalde. En el seu parlament posterior a la presentació de les pubilles, que aquests dies representaran una cinquantena d'entitats del municipi, Bel va fer una crida a la participació en aquestes festes de «caràcter popular».

L'acte inaugural de les festes va cloure amb el pregó, molt esperat ja que enguany era especial. Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries van oferir al públic un pregó divertit, basat en l'humor i en què no van faltar, no podia ser d'altra manera, la música i algunes peticions a les autoritats municipals que es van guanyar l'aclamació del públic, com per exemple que baixin les contribucions.

Protesta diluïda

El pregó d'ahir també estava marcat per una protesta que, des de la xarxa social Facebook, el jovent tortosí havia convocat davant la negativa del consistori a celebrar un concert de comiat a la llotja del parc. Finalment, però, la protesta va passar desapercebuda, ja que els pocs manifestants que hi havia es confonien amb els espectadors del pregó, perquè no van mostrar cap element visible de protesta ni es van produir xiulades, tal com s'havia demanat. Els impulsors de la protesta s'oposen també al fet que el concert del grup Manel sigui de pagament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.