Protecció Civil activa l'alerta del Pla Camcat per una taca de cru que afecta el litoral de Mataró

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, Cecat, ha activat, a les 19.00 hores d'avui, la fase d'alerta el Pla Especial d'Emergències per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya (CAMCAT) per l'aparició d'una taca de cru al litoral de Mataró (Maresme).

La taca, aproximadament d'uns tres quilòmetres de longitud, afecta més de la meitat del litoral de Mataró i està formada per aglomerats semblants a una galeta, aproximadament d'un centímetre de diàmetre, que es dipositen en filera a la costa.

L'Ajuntament de Mataró ha activat el seu pla d'actuació municipal per contaminació accidental de les aigües marines i està procedint a la neteja del que ja s'ha dipositat a la sorra. Tècnics de Sasemar informen que la taca no afecta mar endins i que podria tractar-se d'un vessament antic. Altres poblacions veïnes estan, també, lleument afectades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.