Manen les bicis

El pas del pilot per la demarcació, des de Tarragona fins a la Sénia, obligarà a tallar al trànsit diverses carreteres

Es repeteix la història de fa vuit anys: una etapa entre Tarragona i Vinaròs. Aquell dia, una forta tempesta va descarregar sobre la capital del Camp, però els corredors ja eren al Baix Maestrat. Aquell dia, havia plegat Joseba Beloki, que ahir va presentar a Tarragona, impregnada per les rutines de la jornada de descans i preparada pel batibull d'avui, una campanya benèfica per als nens del Marroc. Avui, la predicció meteorològica avisa del risc de tempestes durant el primer tram de l'etapa, un fet que podria empitjorar el pronòstic de l'afectació inevitable de la cursa a la mobilitat. L'itinerari evita, però, en general, tant les vies de gran capacitat –el pilot només ocuparà durant un parell de quilòmetres la calçada lateral de l'autovia A-7 en sentit sud, entre Mas Gallau i la cruïlla amb la carretera de Cambrils a Reus– com l'N-340 entre Cambrils i Mont-roig –inicialment sí que s'havia previst aquesta opció– i des de Vandellòs i l'Hospitalet cap al sud, on no hi ha l'alternativa de l'A-7.

Canvis en el recorregut

Els canvis en el recorregut al pas pel Camp de Tarragona, que van transcendir ahir enmig de contradiccions entre les fonts més ben acreditades i que van deixar la previsió oficial que la Vuelta mantenia en el seu web en un dibuix gairebé inservible, afecten sobretot la ruta entre Salou i Mont-roig del Camp. Finalment, s'ha evitat el pas de la cursa pel litoral, per la carretera de la costa entre Salou i Cambrils i pels passejos marítims dels dos principals nuclis de la Costa Daurada, no se sap ben bé si per una qüestió de seguretat dels corredors, després de la caiguda massiva a l'entrada de Lieja, o per altres motius. La qüestió és que ahir a la tarda, segons fonts molt properes a la cursa, als equips no se'ls havia comunicat cap canvi en el guió. Avui s'ho trobaran, tot i que als que no coneixen el terreny probablement tant els farà.

Per Vila-seca, els corredors passaran per l'avinguda Ramon d'Olzina i enfilaran Salou per l'avinguda Pere Molas. Un cop dins de Salou, tombaran cap a Reus a la plaça Europa i, a la sortida del poble, es desviaran cap a Vilafortuny pel Camí del Cavet de Barenys. En el nucli cambrilenc, la cursa anirà a buscar l'A-7 per l'avinguda de Vilafortuny, circularà paral·lelament a l'autovia fins al desviament cap a Reus i en aquest punt s'incorporarà a l'N-340 per travessar Cambrils, abans de desviar-se cap a Montbrió i agafar la TV-310 cap a Mont-roig. Aquesta ruta no té gairebé res a veure amb la prevista inicialment per l'organització. Segurament tot plegat farà modificar mínimament el volum dels 174 quilòmetres prefixats, dels quals 145 discorren pel Camp i l'Ebre

El portal del Roser, obert

El Servei Català de Trànsit recomana que s'evitin els desplaçaments i, en cas de necessitat, que se segueixin les indicacions del personal responsable: més de 225 efectius de la Guàrdia Civil (amb 58 motos i 26 vehicles) i més de 100 mossos d'esquadra, entre els quals s'inclouen els que han de garantir la seguretat a l'inici de l'etapa, a Tarragona, on ahir el regidor de Mobilitat, Carles Castillo, va anunciar que avui, mentre hi hagi restriccions a les principals artèries, el portal del Roser de la Part Alta s'obrirà al trànsit, només de sortida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.