Guia urbana i turística a un clic

L'Ajuntament de Roses i Google Earth han posat en marxa una web on es poden situar sobre el plànol hotels, restaurants o escoles. També s'hi poden fer gestions urbanístiques.

Tota la informació a un clic. Aquesta és la filosofia de l'Ajuntament de Roses, que en col·laboració amb Google Earth ha posat en marxa una eina a internet amb la qual els usuaris poden des de veure fotografies aèries de Roses o edificis característics en tres dimensions fins a fer-se una guia turística a mida i fer consultes urbanístiques tan generals com de finques concretes.

L'Ajuntament té d'una banda el geoportal urbanístic, que concentra tota la informació i serveis cartogràfics de Roses. Amb aquesta eina a la xarxa, els usuaris poden fer consultes sobre el cadastre i la cartografia i descarregar-se i imprimir fotografies aèries fusionades amb els plànols, per exemple.

Pel que fa a la guia urbana, és una guia turística que permet situar sobre el plànol els hotels, restaurants, escoles, farmàcies, gasolineres i centres oficials, entre d'altres llocs, i consultar-ne les dades.

Segons va explicar l'alcaldessa, Magda Casamitjana, l'Ajuntament «aposta i hi continuarà apostant perquè Roses ha de ser una ciutat referent en l'aplicació de les noves tecnologies en benefici del ciutadà». El govern rosinc també agraeix les paraules de Google, que ha felicitat l'Ajuntament per la feina feta amb la seva pàgina web.

L'alcaldessa rosinca també ha avançat: «Aquesta tardor es presentarà la Rosespèdia, una Viquipèdia local centrada en el patrimoni de Roses, i estem preparant el salt de l'Ajuntament a les xarxes socials per tal d'acostar-nos encara més al ciutadà».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.