Societat

Acció Social destina 4,3 milions a reforçar els plans socials de municipis i comarques de l'Ebre

El Departament d'Acció Social i Ciutadania ha anunciat que els consells comarcals del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, així com els ajuntaments de Tortosa i Amposta, rebran enguany més de 4,3 milions d'euros per desenvolupar programes d'atenció social. Així ho recullen, en primer lloc, els contractes programa que la setmana passada va signar el director dels serveis territorials del departament, Adam Tomàs, amb el president del Consell del Baix Ebre, Daniel Andreu, i amb l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. De fet, l'Ajuntament de Tortosa rebrà 725.922 euros, mentre que la quantitat destinada al Consell del Baix Ebre serà d'1,5 milions d'euros. Els consells de la Terra Alta i de la Ribera d'Ebre rebran més d'un milió d'euros, a partir del conveni signat entre Tomàs i els dos presidents, Àngel Ferràs i Bernat Pellissa. Finalment, el Consell del Montsià i l'Ajuntament d'Amposta també rebran un milió pel mateix concepte.

Els contractes programa fixen els eixos estratègics en l'àmbit dels serveis socials, amb les accions concretes i el finançament necessari. Sobretot, es faran actuacions en transport adaptat, atenció a persones amb disminució o dependència, inclusió social, atenció a la infància i a l'adolescència, i integració de les persones immigrades. Enguany, la novetat més destacada és l'increment de les ajudes per finançar els serveis socials bàsics, que són els que han notat més directament l'impacte de la crisi.

A banda, Acció Social destinarà una subvenció de 400.000 a l'Ajuntament de Deltebre per finançar l'ampliació i la millora de la residència i centre de dia per a la gent gran de l'empresa L'Onada. L'equipament oferirà 96 places més de residència assistida, i 30 més de centre de dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.