Ofrena a la Verge de la Cinta

Tortosa ja està immersa en la festa major i ahir va celebrar un dels actes amb més participació, la tradicional ofrena de flors i fruits

La capital del Baix Ebre ja està de festa. Des d'ahir, Tortosa viu les festes de la Cinta amb intensitat, tal com es va poder comprovar en un dels actes més populars i que compta amb la participació de molts tortosins i tortosines: l'ofrena de flors i fruits a la Verge de la Cinta. Una estona abans que s'iniciés, ja es percebia l'ambient de festa pel centre de la ciutat, on molts ciutadans van aprofitar l'estona prèvia a aquest acte per donar un volt pel parc municipal, on s'han instal·lat les paradetes i les atraccions pels més petits. D'altres, ja s'anaven col·locant en les terrasses dels bars i cafeteries de la zona per no perdre's ni un detall de l'ofrena.

Mentrestant, a l'Antic Escorxador Municipal, nombroses entitats tortosines, com el Twirling Tortosa o el Club de Bàsquet, a més d'entitats d'altres pobles veïns o de la comarca, com l'Escola de Música de Jesús o la Penya Ciclista Baix Ebre, s'anaven preparant per l'ofrena. L'ambient era distès, de solemnitat però alhora de l'alegria que comporten les festes i, poc després de les vuit del vespre, va començar la desfilada cap al parc Teodor González, encapçalada per les pubilles, la Cort de Bèsties i els gegants de la ciutat. Un cop allí, cada entitat va fer diverses ofrenes a la Verge de la Cinta. Tots els aliments recollits ahir, així, es destinaran a Càritas, i es faran arribar als més necessitats.

Debut de les pubilles

Amb l'inici de les festes també comença la tasca de les pubilles i pubilletes. Ahir, de bon matí, la cinquantena de noies que aquests dies representen les diferents entitats tortosines es van abillar amb el vestit típic tortosí i ja van participar en un dels primers actes de les festes, en el qual són protagonistes: el repartiment del típic panoli, que va dur a terme pel centre de la ciutat. A la tarda, les pubilles també van participar en l'ofrena, i tot i que només es tractava del primer dia de festes, algunes ja confessaven estar cansades. «Ens hem aixecat aviat, i hem estat tot el dia caminant. A més, això de canviar-se tan sovint de roba també és molt pesat», explicaven Cinta Tallada i Maica Álvarez, dues de les pubilles d'enguany. No obstant això, avui estaran en plena forma, ja que se celebra un dels actes més esperats per totes, el ball de gala que es fa en honor seu.

Actes per a tots

A més de l'ofrena, en què hi va haver la participació tant de grans com de petits, el programa d'actes d'ahir també va oferir activitats per a tots els públics. Al matí, es va dur a terme una visita guiada al Call i a la col·lecció permanent de la Catedral, en motiu de la Jornada Europea de la Cultura Jueva. D'altra banda, durant tot el dia, hi van haver diferents actes d'animació i activitats al carrer per fomentar l'ús del català, en el marc de la campanya Encomana el català, a més de celebrar diversos partits d'handbol. La jornada d'ahir va cloure amb la festa Penyes Sound Festival. Avui, el dia de la Cinta, com a actes més destacats s'homenatja el tortosí absent i se celebra la solemne processó en honor a la Mare de Déu de la Cinta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.