Les prostitutes reclamen el dret a poder decidir en quins espais volen treballar

Veuen amb bons ulls l'anunci de reobertura dels bordells

Acompanyades d'una portaveu de l'entitat Genera, la Maria i la Tània, dues prostitutes que exerceixen al Raval, van comparèixer ahir davant els mitjans de comunicació per denunciar la «croada mediàtica» de la qual asseguren que són objecte. A la roda de premsa, celebrada al Col·legi de Periodistes amb el suport de diverses entitats com ara la FAVB, SOS Racisme o la Plataforma Unitària contra la Violència de Gènere, les dues dones van expressar també la voluntat de participar en el procés de revisió del pla d'usos de Ciutat Vella per poder decidir en quins espais han de treballar, una mesura anunciada dimecres per la regidora de Ciutat Vella, Itziar González. «S'haurà de tenir en compte l'opinió de les dones perquè, tot i que la majoria prefereixen tenir un espai per treballar, hi ha qui no vol tancar-se als bars», va manifestar la Maria, que fins i tot va reconèixer que segurament «hi haurà una minoria que preferirà continuar al carrer». Les dones ja han estat convocades pel districte a una reunió per tractar aquest tema.

Les dones es van mostrar esperançades que finalment es posin els mitjans per trobar una solució a aquest tema. «Sentim que després de molt temps sense que se'ns escolti, per fi hi ha algú que vol buscar solucions reals», va subratllar la portaveu de Genera –una de les entitats que treballen per donar suport a les prostitutes–, Ana Fábregas. Una vegada més, les prostitutes van insistir en la necessitat d'abordar «la mediació comunitària per negociar horaris i espais».

Recurs sobre l'ordenança

A la roda de premsa hi va assistir també Jaume Sens, de la Comissió Defensa del Col·legi d'Advocats. Sens va recordar que encara hi ha un recurs pendent contra l'ordenança al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i va criticar les últimes operacions policials «perquè han atemptat contra drets com per exemple el dret a la imatge personal i la pròpia intimitat».

Hereu: «Cal treure pressió del carrer»

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va defensar ahir la mesura per facilitar que la prostitució de Ciutat Vella s'exerceixi en bordells i no al carrer. «Cal treure pressió del carrer, aquest és un instrument més, però no l'únic», va assenyalar. Per aquest motiu, i segons va argumentar, la mesura proposada per la regidora del districte, Itziar González, de retocar el pla d'usos per propiciar l'obertura de bordells que substitueixin la prostitució al carrer permetria «posar el Raval en la mateixa situació que la resta de la ciutat». L'oposició, en canvi, va fer una dura crítica a la proposta. El president del grup municipal d'ERC, Jordi Portabella, considera que amb la reobertura dels bordells «el govern pretén convertir Ciutat Vella en un barri vermell encobert». Per la seva banda, el president del grup de CiU, Xavier Trias, entén que l'opció de reobrir els prostíbuls al Raval «és l'opció més fàcil i covarda i és un greu pas enrere en el procés de regeneració del barri». Segons Trias, la prostitució «denigra i és sinònim d'explotació humana», i reclama que l'aposta del govern sigui «treure les noies del carrer amb un programa social».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.