L'IES Berenguer Dalmau de Catarroja rep el Premi Nacional d'Educació

El guardó reconeix un projecte que promociona valors i la recerca de solucions a problemes globals com la pobresa

L'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), dependent del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació, ha concedit el Premi Nacional d'Educació per al Desenvolupament a l'IES Berenguer Dalmau de Catarroja en la modalitat de formació professional per l'experiència educativa «Cicles per al Desenvolupament».

El guardó reconeix les experiències educatives més noves, projectes i propostes pedagògiques realitzades als centres de tot l'Estat durant el curs 2008-2009. Les experiències han d'estar adreçades a la promoció de valors i la recerca de solucions a problemes globals com la pobresa. Condicions que compleix el projecte, dirigit a l'alumnat de cicles formatius de grau superior de la Família, Professional i Serveis, i té com a finalitat educar en el desenvolupament de valors i pensament crític, i «vacunar l'alumnat contra les certeses perquè desenvolupen competències com a ciutadans i com a futurs professionals», indica Carola Martí, coordinadora del projecte. Dues representants de la pràctica educativa premiada, Pepa Montejano i Carola Martí, van participar en el Seminari d'Intercanvi i formació en bones pràctiques que es va celebrar a la ciutat d'Antigua Guatemala entre els dies 31 d'agost i 4 de setembre. Durant aquesta setmana, a més d'intercanviar la seua experiència educativa junt amb altres propostes, van poder conéixer dos dels projectes que la Cooperació Estatal desenvolupa en les comunitats indígenes de Guatemala.

L'acte de lliurament dels guardons se celebrarà a Madrid i serà el ministre d'Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, l'encarregat de lliurar-los. A la cerimònia assistiran M. José Gascueña, cap del departament de Serveis a la Comunitat i Carola Martí, com a representant de l'IES catarrogí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.