LLEIDA (Segrià)

Festes de la Tardor i Fira de Sant Miquel

Tindran pregoner

Coincidint amb la festivitat de Sant Miquel (29 de setembre) i la fira agrària que porta el seu nom, Lleida esclata amb les Festes de la Tardor. Amb elles s'inicia la nova temporada cultural, però sobretot, és el moment en què la cultura popular i tradicional pren el protagonisme. Dels prop de 65 actes d'enguany destaquen les actuacions de Tequilai Manel i el fet que, per primera vegada, les festes tindran un pregoner. L'actor Jordi Dauder pronunciarà un pregó que, a diferència del més oficial que es llegeix a la Festa de Maig, tindrà un to popular.

Una de les atraccions tornarà a ser la Gran Nit de Bestiari i Foc, una immensa cercavila que reuneix les millors peces del bestiari català. Amb Lo Marraco, els Marraquets i els Diables de Lleida al capdavant, la rua tindrà com a convidats la Víbria de Tarragona, la Víbria Jove d'Igualada, el Griu d'Artesa de Lleida, el Drac de les Cabanyes i el Cremablat de Tremp.

El 29 és el dia del seguici. La festa servirà per presentar la restauració dels gegantons Berenguer i Violant. I inclou el Ball de Diables, de Bastons, de Cavallets i el bestiari festiu.

Les Festes de la Tardor conviuen amb la celebració de la Fira de Sant Miquel, el saló nacional de la maquinària agrícola més important del país i Eurofruit, el saló internacional de la fruita. I aquest cop ho fan més directament, ja que les revetlles s'ubicaran també als Camps Elisis.

Del 25 al 29 de setembre. 55a Fira de Sant Miquel i 24è Saló Eurofruit, al recinte firal, Camps Elisis. De 10.00 a 20.00 h. Entrada: 4,5 € i 2 € jubilats. XIII Gran Nit de Foc, dia 26, a les 21 hores, des de l'avinguda Blondel. Seguici, dia 29, a les 11.30 hores des de la plaça Paeria.
www.firadelleida.com
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.