Justícia ajorna un semestre l'entrada en servei de la presó de Figueres i ara proposa el 2011

El termini inicial era el darrer trimestre de l'any vinent

El termini inicial que ha mantingut, fins ara, el Departament de Justícia per l'acabament de les obres del centre penitenciari que es construeix al puig de les Basses era el darrer trimestre del 2010. Ahir, però, durant la celebració de la festivitat de la Mercè a la presó actual de Figueres, la delegada territorial de Justícia a Girona, Carme Sitjes, va esmentar el primer semestre del 2011 com a data de finalització del nou centre. Així s'allarga el termini fixat inicialment. Precisament, abans de la intervenció de Sitjes el director del Centre Penitenciari del carrer Sant Pau, Josep Font, va comentar que per la Mercè de l'any vinent ja tindrien les claus.

Les obres de la nova presó –tal com publicàvem ahir en aquest diari– estan parades i només hi ha mitja dotzena de treballadors. La crisi econòmica ha afectat el pagament de les empreses subsidiàries i, per aquest motiu, s'ha interromput l'activitat. Segons el Departament de Justícia, els treballs més grans de l'estructura ja estan fets i ara cal afrontar la fase dels acabats, com ara la instal·lació de les xarxes de serveis, les qüestions de seguretat o pintar els edificis, entre d'altres. També queda per resoldre tota la xarxa d'accessos i els exteriors.

La presó Puig de les Basses ocupa uns terrenys de 300.000 m² –dels quals 61.642 són de superfície construïda–, molt a prop del Castell de Sant Ferran, i estarà preparada per rebre 750 interns. Tindrà un total de disset edificis, on es repartiran els mòduls per als presos i també els blocs d'administració.

EL PERSONATGE

CARME SITJES
DELEGADA DELS SERVEIS TERRITORIALS DE JUSTÍCIA
En la festivitat de la Mercè que es va celebrar a la presó de Figueres va comentar que el nou centre penitenciari entraria en servei el primer semestre del 2011

L'alcalde es manté a l'expectativa

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, es manté a l'expectativa amb la situació creada per l'aturada de les obres de la nova presó. Ahir va comentar que confiava que es poguessin reprendre amb el ritme que tenien a començament d'estiu i es poguessin complir els terminis fixats al principi. Més que l'estat de les obres, el principal motiu de preocupació de l'alcalde continua essent resoldre els accessos. «Esperem que aquests mesos serveixin per definir com s'hi accedirà i, sobretot, per completar l'accés nord de l'AP-7 als Hostalets de Llers. No potser que tot el trànsit de més que generi aquest nou equipament recaigui a l'avinguda Salvador Dalí o al cinturó de ronda», va dir Vila. També està a l'espera que es defineixi el futur de la presó actual, on el govern municipal vol fer el CEIP Carme Guasch, que actualment està en aules prefabricades.

L'alcalde figuerenc va participar ahir en els actes del centre del carrer Sant Pau, on s'han programat activitats ben diverses durant tota la setmana, per celebrar la festivitat de la Mercè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.