ANDREU PASQUAL

RECTOR DE L'ESGLÉSIA DE SANTA MARIA

«No he presentat mai cap renúncia»

Com és el comiat com a rector de la parròquia de Santa Maria?
–«La missa de diumenge va ser com qualsevol altra. Estic rebent moltes felicitacions, però tampoc no cal perquè no sóc un cas únic. Hi ha molts capellans que amb més de 75 anys continuen al capdavant d'una parròquia.»
–Es jubila o el jubilen?
–«Jo no he presentat mai cap renúncia. No tenia ganes de plegar i vaig pensar que, com que el bisbe ja sap on sóc, doncs que ja m'avisaria quan toqués i així ha estat.»
–Vostè hauria continuat?
–«Sí, però també crec que va bé una mica de canvi. A més, ara tindré temps per fer altres coses. Els sermons sempre me'ls he escrit jo i estaria bé poder-ne fer una edició, per si poden tenir alguna utilitat.»
–Es queda a Badalona?
–«Sí, el bisbe m'ha dit que em donarien alguna feineta perquè no m'avorreixi gaire. Sempre hi ha coses a fer: preparar batejos, comunions, alguns casaments, encara que això va a menys. És un signe dels temps, la gent no es vol casar.»
–L'Església està prou atenta als signes dels temps?
–«Hauríem d'estar-ho més i buscar al·licients per fer l'església més atractiva, des del punt de vista artístic. Ja ve gent a veure l'església però encara en podria venir més. Estem preparant una exposició de pintures i només falten alguns permisos. Ara hi ve gent de manera puntual, per la processó del Silenci o quan es mostra el campanar, però hauríem de donar més difusió a aquesta mena d'esdeveniments.»
–Tornant als casaments, hi ha persones que trien aquesta església només perquè els agrada l'edifici?
–«Per desgràcia sí. De vegades hi ha gent que et fa posar nerviós perquè ni tan sols respecten el silenci del temple. Però bé, la gent és com és i els hem d'acceptar i buscar-ne les coses bones.»
–Ha estat 25 anys a la parròquia de Santa Maria. Com han canviat les coses en tot aquest temps?
–«Vaig arribar des de Terrassa en un moment en què hi havia alguns problemes amb el patronat de la Fundació Roca i Pi. Ara després d'aquests anys s'ha convertit en un patronat modèlic, la residència d'avis és excel·lent i ara estem creixent en l'àmbit més social. Des del patronat treballem en el projecte de reforma del Teatre Novedades de Barcelona, que és propietat de la fundació Roca i Pi. Volem que sigui un edifici modern i útil i que aporti recursos a la fundació.»
–En tots aquests anys a Badalona què és que li ha reportat més satisfaccions?
–«Més que els casaments, perquè de vegades hi ha gent que no s'hauria de casar mai i ho fa, el més interessant ha estat la fundació de la casa Bisbe Carrera, destinada als més pobres, i que ara volem ampliar. A la fundació tenim molts pisos i els aprofitem per donar sostre a qui més ho necessita: malalts, presos, gent sense recursos. Sense fer soroll es poden fer moltes coses.»
–La crisi fa que cada cop s'hagi d'atendre més gent necessitada?
–«Sí, déu n'hi do. Abans donàvem vals de dinar, ara busquem una altra manera d'ajudar per arribar a més persones perquè hi ha molta necessitat.»
–Com es notarà el canvi de rector a Santa Maria?
–«Vindrà un mossèn que ja té 70 anys, perquè de mossens joves no n'hi ha. Diuen que s'han trencat els motllos i ja no surten noves fornades. De tota manera, és una persona molt simpàtica i de gran cultura. Estic segur que els fidels quedaran satisfets amb el canvi.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a