Denuncien que Premià de Dalt ha donat llicència a un circ que maltracta animals

L'espectacle s'ha traslladat a Mataró, on s'exhibeix des d'ahir i on també es preveuen protestes

Gàbies excessivament petites. Falta de neteja, que fa que les bèsties hagin de viure entre els seus excrements. Fins i tot, maltractes físics. L'Associació Animalista Libera! ha denunciat –per via oficial i a través del portal Youtube– aquestes males pràctiques per part del Circo Italiano, que la setmana passada va estar instal·lat a Premià de Dalt i que des d'ahir es troba a Mataró, on s'estarà fins al dia 12. L'entitat ha presentat una denúncia administrativa contra el consistori premianenc, que va concedir la llicència per entendre que transigeixen amb el que ells consideren una vulneració de la llei de protecció dels animals, aprovada pel Parlament de Catalunya l'any 2008. Entre altres coses, el capítol II apunta que els propietaris dels animals «han de mantenir-los en bones condicions higienicosanitàries, de benestar i de seguretat». «El circ sempre suposa un maltractament als animals», explica Helena Escoda, portaveu de l'entitat, que es mostra esperançada de poder obrir una via de diàleg amb l'Ajuntament de Premià de Dalt.

Inspeccions correctes

Des del consistori, però, asseguren que es van fer les inspeccions a les instal·lacions i no es va trobar cap irregularitat. A més, fonts municipals han assegurat que van consultar els Mossos d'Esquadra i que aquests els van donar el vistiplau a les condicions dels animals. El Circo Italiano es va estrenar ahir a Mataró, on s'estarà fins al dia 12. Per aquest cap de setmana i el vinent, l'entitat defensora dels drets dels animals preveu protestes al costat de l'envelat, situat al barri dels Molins de Mataró. Aquest diari no va poder contactar amb la companyia de circ.

el contrapunt

Espectacle o vexació?

gerard ariño

Els espectacles de circ amb feres estaven acceptats fins fa pocs anys en la totalitat del territori català i formen part del records d' infància de molts catalans. Poder veure de prop animals provinents d'altres continents ha fascinat i fascina els més petits i a la gent que els acompanya. Només calia veure ahir al matí com alguns nois s'abraonaven a les tanques de protecció del circ, instal·lat ara a Mataró, per poder intuir uns exemplars de lleons i tigres. També és cert, però, que les condicions de vida dels animals en aquests circs no són les que haurien de tenir les bèsties. Per això molts ajuntaments, com Barcelona, han optat per prohibir aquest tipus d'espectacles. Res en contra. Però si es fa cal ser coherent. Perquè no pot ser que en la mateixa ciutat es prohibeixi exhibir un tigre blanc i uns metres més enllà, al mateix municipi, es matin sis toros en una cursa de braus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.