L'ONU diu que Noruega és el millor país per viure i Níger, el pitjor

  • VÍDEO: Imatges del país del món en què es viu millor, segons l'ONU.

Noruega torna a encapçalar la llista de països on es viu millor, mentre que el Níger és el pitjor lloc del planeta per viure, segons l'índex de desenvolupament humà, publicat ahir per les Nacions Unides. Les dades sobre la qualitat de vida, recollides pel programa de les Nacions Unides per al desenvolupament (PNUD) i referides al 2007, situen Austràlia i Islàndia en el segon i tercer llocs, mentre que l'Afganistan i Sierra Leone se situen a la cua per davant del Níger.

L'ONU ha tornat a posar l'Estat espanyol entre els països amb millors condicions de vida, en quinzena posició –una més endavant que el 2006–, tot i que les dades són anteriors a la crisi econòmica.

La Xina, que ocupa el lloc 92; Colòmbia, el 77; França, el 8; el Perú, el 78, i Veneçuela, el 58 són els estats que més han pujat en la taula en comparació amb el 2005 a causa de l'augment d'ingressos, l'esperança de vida o les millores en l'educació.

Liechtenstein, en el número 19, el petit principat de 35.000 habitants, amb 15 bancs i més de cent companyies financeres, gaudeix de la renda per càpita més alta del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.