La crisi provoca una reducció històrica de l'emissió de CO2

Les emissions mundials de CO2, el principal gas causant de l'escalfament global, es reduiran un 3 per cent aquest any a conseqüència de la crisi econòmica. Aquesta és la principal conclusió d'un estudi que ha presentat l'Agència Internacional de l'Energia (AIE) a Bangkok. Aquest descens serà el més fort mai enregistrat en 40 anys, segons va precisar el director de l'organització, Faith Birol, durant una roda de premsa, en la qual va destacar que fins ara l'evolució de les emissions de gas ha registrat un augment del 3 per cent cada any.

Segons va explicar, el descens de les emissions representa una oportunitat única per aconseguir una reducció de CO2 que permeti frenar el canvi climàtic si s'apliquen de manera immediata les polítiques adequades per aconseguir-ho. Segons l'AIE, l'energia, que representa dos terços de les emissions globals de gasos d'efecte hivernacle, és «el nucli del problema i, per tant, ha de ser la clau de la solució», va afirmar Birol. L'AIE va presentar una proposta que podria limitar la concentració de gasos hivernacle a l'atmosfera a 450 parts per milió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.