Els regants de l'Esquerra de l'Ebre voten avui la renovació de la junta

El tàndem format per Lluís Pegueroles i José Pedro Castells aspira a la reelecció

La sala d'actes del seminari de Tortosa és aquest matí l'escenari de la junta general ordinària de la Comunitat de Regants de l'Esquerra i del Sindicat Agrícola de l'Ebre, el seu òrgan executiu. Amb els nous estatuts encara pendents de ser validats per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), els comuners hauran de renovar els principals càrrecs de l'entitat i ratificar la gestió de Lluís Pegueroles i José Pedro Castells, que aspiren a la reelecció. De fet, a més de presentar una auditoria amb els comptes del 2008, els gestors de la comunitat proposaran el pressupost del 2010, i una altra derrama de 36 euros per jornal de terra, per continuar la política d'eixugament del dèficit sense haver de renunciar a les inversions previstes.

Pegueroles i Castells van accedir als càrrecs el 2006, després de repetir les eleccions i de més de tres anys de conflicte amb el sector controlat per Joel Bonet. Segons van dir, van trobar-se una comunitat «en fallida financera». Les primeres mesures que van prendre van ser establir les derrames i l'encàrrec d'una auditoria per mesurar el deute, que finalment va ser de 7,7 milions d'euros. Fa un any, el deute pendent ja era de 3,3 milions i l'entitat va refinançar el seu crèdit a 15 anys.


EL PERSONATGE

LLUÍS PEGUEROLES
Candidat a la reelecció a la presidència de la comunitat de l'Esquerra
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.