L'alumna modèlica

Gemma Montull, avui exdirectora financera del Palau de la Música i implicada en el saqueig de la institució, és màster en direcció econòmica per Esade l'any 2006 i considerada una alumna modèlica

Poc es podien imaginar els professors del màster en direcció economicofinancera d'Esade que una de les alumnes modèliques del curs 2006, Gemma Montull Mir, posaria els seus privilegiats coneixements en gestió econòmica al servei del seu pare, Jordi Montull, i Fèlix Millet per saquejar el Palau de la Música Catalana. «Des del nostre despatx, situat al costat de la platea del Palau, hem escoltat assajar figures com Barenboim, Carreras o Zubin Metha. El seu virtuosisme ens recorda que rere els balanços i els comptes d'explotació tenim tot un repte cultural i artístic per preservar», afirmava la mateixa Gemma Montull en una revista editada per Esade l'any passat per promocionar aquest màster i en què era presentada com una estudiant de referència. L'epígraf anava acompanyat d'una gran fotografia on surt ella amb un ampli somriure i un peu de foto que diu: «Gemma Montull Mir. Màster en direcció economicofinancera '06. Palau de la Música Catalana. Directora financera.» Paradoxalment, avui hi hauria de dir «exdirectora financera i una de les principals implicades per la fiscalia en el major frau econòmic de què mai ha estat objecte una institució cultural del país». Algunes fonts ja indiquen que el saqueig del clan Millet pot arribar als vint milions d'euros.

25.000 euros

Gemma Montull va entrar al Palau de la Música l'any 2004, gràcies al seu pare, Jordi Montull, aleshores director administratiu del Palau i l'home de confiança de Fèlix Millet. Dos anys després, superava amb bona nota el màster d'Esade en direcció financera que algunes fonts asseguren que va costar 25.000 euros i que es va pagar amb fons del Palau de la Música. Malgrat que el seu pare va intentar exculpar-la de l'escàndol econòmic protagonitzat per ell i Millet, la fiscalia sempre va sospitar de la seva implicació i les sospites es van veure reforçades el dia que els Mossos escorcollaven el Palau i la van enxampar intentant amagar un llapis de memòria on acabava d'abocar informació del seu ordinador. Un mosso se'n va adonar, li va requisar el llapis digital i ara tota la informació la té la fiscalia, que l'analitza amb lupa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.