El Parlament aprova una llei que prohibeix els «2x1» i les «happy hours» en bars, restaurants i discoteques

El ple del Parlament ha aprovat aquesta setmana la llei de salut pública, que inclou un apartat en el qual es prohibeix expressament la pràctica d'oferir consumicions alcohòliques a preus rebaixats, i que preveu sancions per a les infraccions. A conseqüència d'aquesta llei, els bars, restaurants i discoteques que recorrin a promocions del tipus 2x1, Happy hour o barra lliure, s'exposen a ser sancionats amb multes de més de 6.000 euros.

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) ha expressat la seva satisfacció per l'aprovació de la llei que prohibeix la promoció de begudes alcohòliques en bars i discoteques, ja que considera que donen mala imatge al sector i que suposa una competència deslleial.

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, va explicar que la prohibició d'aquest tipus de pràctiques, bastant esteses en molts establiments nocturns, és una reivindicació antiga d'una part important del sector.

L'associació que dirigeix, integrada per uns 850 locals i bars musicals de Catalunya, va arribar a enviar el 9 de març passat una carta amb una petició en aquest sentit al Departament de Salut de la Generalitat, que ha optat finalment per incloure aquesta prohibició en la redacció de la llei de salut pública, aprovada per unanimitat. «Sempre hem dit que aquestes pràctiques creaven competència deslleial en el sector, a més d'una mala imatge», va assegurar Boadas, que també va assenyalar que fins ara era impossible sancionar aquestes promocions perquè els locals que les oferien s'emparaven en una certa ambigüitat de la llei de substàncies que poden crear dependència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.