Més de mil milions de persones passen gana i el nombre augmenta cada any

  • VÍDEO: Anàlisi de la situació de la fam al món.

El director general de la FAO, Jacques Diouf, va fer ahir una crida per aconseguir un gran consens per eliminar totalment i ràpidament la fam que avui dia afecta més de 1.020 milions de persones, una quantitat que ha augmentat quasi un vint per cent des del 2005 i que es preveu que el 2050 arribi a 2.300 milions de persones.

Més de 300 experts del sector acadèmic, privat i d'ONG de països industrialitzats i en desenvolupament es van reunir ahir a Roma per debatre en el Dia Mundial de l'Alimentació les possibles solucions al problema de la fam i a preparar el terreny per a la cimera mundial sobre seguretat alimentària, que tindrà lloc a Roma entre el 16 i el 18 de novembre. El director general de la FAO va advertir que, per primera vegada en la història, mil milions de persones estan malnodrides al món, cent milions més que el 2008.

Mil milions de persones que passen fam vol dir una de cada sis persones del planeta, que es distribueixen de la següent manera: 642 milions a l'Àsia Pacífic; 265 milions a l'Àfrica subsahariana, 53 milions a l'Amèrica Llatina i el Carib, 42 milions a l'Orient Mitjà i 15 milions als països en vies de desenvolupament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.