El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament celebra 30 anys de la revista Allioli

Més de quatre-centes persones han participat en l'acte d'homenatge a la generació que va fundar la revista Allioli que celebra 30 anys i que va iniciar el model de sindicalisme que ara practica el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià.

Representants polítics de diferents formacions i d'entitats socials i culturals, han participat igualment d'aquest homenatge a aquesta generació que va encetar el moviment assembleari i que ara, moltes d'elles ja estan jubilades.

La trobada ha celebrat trenta anys de comunicació ininterrompuda al servei de l'escola valenciana i del sindicalisme assembleari i, en ella, s'ha presentar un número especial de la revista , amb 24 pàgines editades a quadricromia en que s'hi fa un balanç de tot aquest període i de la incidència de les noves tecnologies en la vida sindical, amb més 10.000 visites al web del sindicat.

A l'acte que va precedir el dinar de germanor, s'ha deixat clar el model de sindicalisme que s'autodefineix com a participatiu i la necessitat de comptar amb sòlids mecanismes de comunicació i debat perquè, en opinió de Vicent Mauri, «la informació és necessària per apoder decidir». El director de la publicació, Joan Blanco, assegurava que «el sindicat sempre ha dit que per a garantir la democratització de l'acció sindical, cal vetlar perquè la informació estiga a l'abast de totes les persones».

Aquest aplec ha servit per tornar a reconèixer que el model que representa l'Stepv, naix a les assemblees i les coordinadores de docents i es configura al Sate a fi de cohesionar un moviment unitari i democràtic d'ensenyants el qual, des del compromís i el pluralisme, és des d'aleshores i de manera ininterrompuda, l'organització majoritària al sector.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.