Acció Social invertirà, en dos anys, 26 milions d'euros en el manteniment de residències i tallers gironins

Un total de 1.421 persones, la majoria discapacitades, es beneficiaran d'aquests ajuts

Acció Social també aportarà un milió per a la subvenció d'entitats tutelars; un altre milió per a programes d'atenció social per a persones amb drogodependència i 246.000 per a serveis adreçats a persones afectades pel VIH-sida, entre altres.

El director dels serveis territorials d'Acció Social, Josep Viñas, va signar ahir, en un acte conjunt, els convenis amb els representants de les diferents entitats gironines que resulten beneficiades per aquests ajuts. Abans de signar cadascun dels convenis, Viñas va declarar que sovint es posa molt d'èmfasi en les inversions i en canvi no es parla gaire dels serveis de manteniment, tot i la importància que tenen. El director dels serveis territorials va afegir que d'entitats de caire social n'hi ha per tot el territori gironí i que, malgrat que tenen un pes del 30% a la comarca del Gironès, al Pla de l'Estany representen el 27%, i la Garrotxa, el 17%.

Avançant-se a l'opinió que els representants d'algunes de les entitats beneficiàries li expressen any rere any –que les quantitats que reben els semblen poc–, Viñas va indicar que Acció Social ha de fer front a un problema extern, i és que, en comparació amb matèries com educació i salut, encara no està considerada «de primera divisió». Amb tot, Viñas va indicar que malgrat la retallada del pressupost de la Generalitat, el seu Departament n'havia sortit prou ben parat. De fet, i amb relació l'any passat, el pressupost d'Acció Social ha crescut un 3%.

Després d'aquestes paraules, els representants de les diferents entitats van anar signant, un per un, els convenis, amb Josep Viñas.

LES DADES

Les entitats que reben, aquest any, més diners
Fundació Ramon Noguera: 1.876.613,01
Fundació Altem: 1.382.752,56
Fundació MAP: 1.376.436,45
Germanes del Sagrat Cor de Jesús: 1.357.855,72
Fundació Aspronis: 1.293.020,25
Fundació Serveis Assistencials La Garrotxa: 989.822,94
Les entitats que reben, aquest any, menys diners
Fundació Tutelar del Gironès: 1.317
Càritas Diocesana de Girona: 14.583,35 euros
Fundació Tutelar de l'Empordà: 15.163,32
Fundació El Vilar: 46.354, 56
Associació Fadesia: 60.122,88
Fundació Autisme Mas Casadevall: 68.826,96

Acolliment professional

La Fundació Infància i Família busca persones residents a les comarques de Girona i Barcelona amb una formació determinada (com ara educació social, pedagogia, psicologia, magisteri, infermeria o medicina), amb experiència en el treball amb infància i adolescència en alt risc social i una motivació familiar per a l'acolliment. Es tracta de persones que estiguin disposades a fer un acolliment dels anomenats professionals, pensats per a infants, preadolescents i adolescents, grups de germans i nens amb necessitats educatives especials per als quals és més difícil oferir un acolliment familiar de tipus convencional. Des de Fundació i Infància s'ofereix formació, suport de professionals, retribució econòmica pels serveis prestats i ajuda econòmica per assumir les despeses d'educació, vestit i alimentació dels menors.

52 treballadors socials

Un total de 52 gironins, alguns dels quals estaven des de feia un cert temps a l'atur, han trobat un lloc de treball després d'assistir als cursos de treballador familiar organitzats pel Consorci d'Acció Social de Catalunya. Els cursos es van fer a nou municipis gironins i s'hi van apuntar 114 alumnes. Segons han destacat els organitzadors, la figura del treballador familiars, amb la llei de la dependència i la nova llei de serveis socials, té un paper important en tot el que fa referència als serveis d'ajuda a domicili. I han afegit que els cursos que s'han fet en algunes poblacions on s'havia tancat alguna fàbrica tèxtil, i han permès a un col·lectiu de professionals de mitjana edat i principalment femení reincorporar-se al mercat laboral. El mes que ve es farà una segona edició d'aquests cursos a nou poblacions gironines més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró