Demanen una investigació sobre el destí dels 51.400 euros que Amposta va aportar a la Fundació Orfeó Català

Ho sol·licita el PSC, que creu que l'Ajuntament s'hauria de personar com a part afectada

El 20 de gener de 1997 el llavors president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Fèlix Millet, i l'alcalde d'Amposta, el convergent Joan Maria Roig, signaven el primer dels convenis entre l'entitat i el consistori. L'acord establia una aportació de 6.000 euros anuals, durant quatre anys, per part de l'Ajuntament en concepte de difusió de la música i la cultura catalanes. La Fundació es comprometia a ser marc anualment d'un concert d'una de les dues societats musicals de la ciutat i a organitzar activitats conjuntes –entre les quals, una actuació gratuïta de l'Orfeó Català a Amposta– i facilitar entrades, publicacions i invitacions del Palau a l'Ajuntament. El consistori, a més, va rebre l'estatus de «membre protector» de la Fundació. El conveni es va renovar per quatre anys el 2001 i la seva dotació va passar a ser de 6.600 euros l'any. A més, el 19 de novembre del 2004, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Amposta aprovava el pagament de 1.000 euros a la Fundació per l'apadrinament d'un tub de l'orgue del Palau de la Música, que s'estava restaurant.

En total, el consistori va aportar a l'entitat 51.400 euros entre els anys 1997 i 2004. Ara, amb l'escàndol pel cas Millet, el grup municipal del PSC a l'Ajuntament d'Amposta vol saber el destí d'aquestes aportacions i, en funció del resultat, l'Ajuntament hauria de comparèixer, diuen, com a part afectada en el procés judicial obert.

De fet, però, el PSC té sospites que bona part de les contraprestacions previstes en el conveni no s'han materialitzat. Tot i reconèixer que les bandes de música de les dues societats ampostines van actuar algun cop al Palau, el portaveu socialista, Antoni Espanya, vol conèixer amb detall si el compromís es va complir.

El portaveu socialista confia que la moció pugui ser aprovada per unanimitat –caldria el suport de l'equip de govern de CiU, amb majoria, i el grup d'ERC, també a l'oposició–, «no només per a la tranquil·litat dels contribuents ampostins sinó també dels membres de les societats musicals». Les bandes de música (La Filha i La Lira) reben 17.000 euros de l'Ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.