Més de 300 gats i gossos abandonats busquen una nova llar a «Animaladda»

La cinquena edició del saló va obrir ahir les portes amb el repte de superar les 200 adopcions de l'any passat

Les últimes dades facilitades per la Generalitat situen en uns 20.000 el nombre d'animals abandonats a Catalunya, una xifra prou esgarrifosa perquè quan algú es plantegi comprar un gos o un gat pensi seriosament en l'adopció abans de dirigir-se a qualsevol botiga. Conscienciar la gent d'aquesta realitat és l'objectiu primordial del Saló per al Benestar i la Defensa de l'Animal Abandonat que des d'ahir i fins diumenge es pot visitar a la sala Barcelona'92 del Palau Sant Jordi.

Al saló, promogut i organitzat per ADDA, arriba aquest any a la seva cinquena edició amb l'objectiu de superar les 200 adopcions de l'any passat. «La idea és acostar els centres d'acollida al públic i crear una plataforma on s'incideix de manera especial en l'educació», explica la presidenta d'ADDA, Carme Méndez, que assegura que aquest saló és l'únic d'aquestes característiques que existeix «no només a l'Estat espanyol, sinó també a Europa i al món».

L'any passat van passar pel certamen unes 10.000 persones i Méndez espera superar aquest any el nombre de visitants. Ahir al matí hi havia al recinte entre 50 i 60 animals i està previst que durant els tres dies passin pel saló entre 300 i 400 gats i gossos. Els porten els 25 centres d'acollida i protectores que tenen un estand al certamen i que són també els responsables de pujar els gossos a la passarel·la per donar-los a conèixer i demanar públicament la seva adopció. Hi ha gossos i gats de totes les edats, mides i races. Depenent de cada cas, l'adopció pot costar entre 30 i 200 euros.

Méndez entén que l'experiència no pot ser més encoratjadora. Dels 200 animals adoptats l'any passat –més de 90 gats i poc més d'un centenar de gossos– només es van tornar al centre d'acollida un 5%. Els animals es poden adoptar al mateix saló o bé uns dies més tard al centre d'acollida del qual depenen. També es pot escollir entre els animals que s'exposen o bé els del catàleg.

Ahir el saló va obrir les seves portes a les deu del matí i a les 11 ja s'havia fet la primera adopció. Al certamen hi ha diferents activitats, com ara tallers educatius per a nens, conferències, taules rodones, demostració d'ensinistrament i projeccions de vídeos. Però l'activitat estrella continua sent la passarel·la que presenta els exemplars en adopció dos cops al dia. Ahir al matí, abans de la inauguració del certamen, una sèrie de voluntaris van passejar gossos abandonats que esperen una segona oportunitat. Entre els exemplars que es van presentar hi havia el Peluqui, que va ser un dels primers adoptats, i el Drac. Però a la passarel·la també va pujar el Bigmar, un creuat grifó de 9 mesos que havia estat trobat en un polígon de Malgrat de Mar, i la Mireia, una gossa de cinc anys que va entrar al centre d'acollida del Maresme amb dues cries d'un any i mig i tres mesos. Tots dos esperen una nova família a l'estand 43 del saló.

Avui, el saló torna a obrir amb un taller educatiu i una conferència sobre els efectes positius de les teràpies amb animals. Després hi haurà una demostració de gossos de la Guàrdia Civil. A la tarda s'ha programat una xerrada sobre com prevenir l'ansietat per separació en un gos.


El Peluqui ja té casa

El Peluqui, un creuat York de tres quilos i mig, va ser un dels primers gossos adoptats ahir al saló. Se'l van endur l'Albert i el Jan Romera, dos germans que ja tenen a casa una tortuga, un hàmster, peixos i un gat petit. «És molt carinyós i pacífic. Segur que no es baralla amb el gat», comentava el Jan.

El Drac busca amo

El Drac, un creuat setter de 18 quilos, és un dels gossos que esperen ser adoptats durant aquesta sessió del saló Animaladda. Es troba a l'estand del centre d'acollida del Maresme i els seus cuidadors asseguren que «és molt divertit i juganer i li encanta caminar per la muntanya».

Un voluntari que estudia veterinària

En Manel Millanes feia ahir de voluntari a l'estand del centre d'acollida de Barcelona. Té 19 anys i estudia veterinària. Sempre que pot va a la gossera per treure a passejar els gossos i jugar amb els gats. «El contacte amb els animals és molt gratificant. Ho recomano a tothom», diu.

La felicitat d'en Mariano

En Mariano Gálvez viu en una residència de Sant Vicenç de Castellet i des d'aquest estiu és més feliç. La residència ha signat un conveni amb el centre d'acollida de Terrassa i té dos gossos en adopció que cuiden i passegen els avis. En Mariano va ser ahir al saló per acompanyar la Lamis a la passarel·la.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.