L'alcalde d'Amposta diu que es van complir els convenis amb l'Orfeó

L'alcalde d'Amposta, el convergent Manel Ferré, va explicar ahir que els convenis entre l'Ajuntament i la Fundació Orfeó Català Palau de la Música es van complir, per la qual cosa rebutja demanar explicacions als actuals gestors tal com reclama el grup municipal del PSC en una moció que es debatrà en el ple de dilluns. Ferré va precisar ahir que l'aportació que va fer l'Ajuntament a la Fundació Orfeó Català va ser de 69.400 euros en lloc dels 51.400 euros que va dir el PSC, una quantitat que correspon a convenis que es van mantenir durant onze anys i que van ser aprovats per unanimitat pel ple de l'Ajuntament ampostí. A més, l'alcalde d'Amposta va detallar que les condicions del conveni incloïen una actuació de les bandes al Palau (la Unió Filharmònica i la Lira Ampostina), visites arquitectòniques a l'edifici que va projectar Domènech i Montaner, visites dels escolars d'Amposta i una actuació gratuïta del Cor Jove de l'Orfeó a Amposta. «Només per les actuacions el conveni ja valia la pena, ja que el lloguer de la sala gran del Palau costa actualment 12.000 euros», segons va assenyalar Ferré. «No tenim absolutament res a amagar», hi va afegir l'alcalde.

Per tot això, l'alcalde d'Amposta considera que no té sentit que l'Ajuntament es persone com a part afectada en el procés obert contra els antics gestors de l'Orfeó i el Palau Fèlix Millet i Jordi Montull pel desviament de fons de l'entitat.

«Embrutar el nom d'Amposta»

La moció presentada pel PSC a l'Ajuntament d'Amposta pretén, segons l'alcalde, «embrutar el nom d'Amposta». «Antoni Espanya aprofita el cas Millet per simple interès sense veure que fa mal a la ciutat d'Amposta, als músics de les bandes i a les entitats», va manifestar Ferré, amb relació a la investigació que ha proposat que es porte a terme el portaveu del PSC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.