Els blanencs renoven el vot

Desenes de veïns van assistir ahir a l'aplec votiu de Sant Rafel, que es va celebrar al santuari del Vilar, per agrair a la Mare de Déu que l'any 1795 els deslliurés dels invasors francesos

Complint fidelment amb la tradició, desenes de blanencs van assistir ahir, l'últim diumenge del mes, a l'aplec que es va celebrar al Santuari del Vilar per agrair, un any més, a la Mare de Déu del Vilar que l'any 1795 els deslliurés de la invasió francesa durant la Guerra Gran. Per assistir a l'acte, alguns dels devots –la major part dels quals eren gent d'edat avançada– van pujar fins al santuari del Vilar en autocar des de la plaça Catalunya de Blanes. Un cop allà, els veïns van anar omplint l'església i aleshores van entrar les autoritats locals: l'alcalde, els regidors de l'equip de govern i també els de l'oposició. Les autoritats van asseure's a la banda dreta de l'altar i a l'altra banda, els membres de l'obreria del Vilar.

L'alcalde de Blanes, Josep Trias, va ser l'encarregat d'iniciar l'acte amb la lectura del vot del poble. I seguidament, es va celebrar la missa solemne d'acció de gràcies, guiada per dos capellans. Després de la missa, i ja en un ambient menys formal, els assistents van gaudir d'un complet aperitiu, que va oferir l'obreria. «Doncs ja està, noia; ja hem complert un any més», va comentar una de les assistents a una altra. Com aquesta veïna, la gent va marxar amb la satisfacció del deure complert.

k

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.