CiU i ERC rebutgen investigar els convenis entre Amposta i la fundació Orfeó Català

El ple de l'Ajuntament d'Amposta va rebutjar ahir la moció del grup municipal del PSC, que reclamava una investigació sobre els convenis firmats entre l'Ajuntament d'Amposta i la Fundació Orfeó Català Palau de la Música. Tal com ja va avançar l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré (CiU), divendres passat, l'equip de govern va votar en contra de la moció, i també ho van fer els regidors d'ERC, que consideren que els convenis entre el consistori i la Fundació Orfeó Català es van complir.

Amb tot, el portaveu del PSC a l'Ajuntament, Antoni Espanya, va explicar que el grup municipal socialista reclamarà als actuals gestors del Palau de la Música si realment els diners aportats pel conveni, que va durar onze anys, van arribar a l'entitat.

«Lamento que Convergència i Unió hagi capgirat la situació i ara faci creure que aquesta moció pretén embrutar el nom d'Amposta i anar contra les bandes de música», va manifestar Antoni Espanya, el qual sosté que l'únic punt que es va complir del conveni va ser l'actuació de la Lira Ampostina i la Unió Filharmònica, una vegada a l'any, al Palau de la Música. «Els convenis també incloïen una actuació anual del cor jove de l'Orfeó a Amposta i publicacions, uns acords que no es van respectar», va assenyalar el portaveu del PSC. En total, en onze anys l'Ajuntament d'Amposta va aportar 69.400 euros a la fundació Orfeó Català. «Només per l'actuació de les bandes de música al Palau, el conveni ja valia la pena», va manifestar Ferré.

En el ple hi va assistir l'exalcalde d'Amposta, Joan Maria Roig, i també la presidenta de la Unió Filharmònica d'Amposta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.