La UdG dirigirà un màster Erasmus

La UdG coordinarà per primer cop un dels prestigiosos màsters Erasmus Mundus (EM) de la Unió Europea, un fet a l'abast de molt poques universitats, fins al punt que a Catalunya només n'hi ha una altra que ho faci i a l'Estat espanyol, tan sols onze. El màster, que ha pujat a la categoria d'EM i que serà dirigit des de Girona, és l'European Master in Tourism Management (EMTM), que s'impartia des de fa dos anys a la Facultat de Turisme, juntament amb dues universitats europees més, de Dinamarca i d'Eslovènia.

Ja en format EM, el màster començarà el setembre que ve i implicarà la gestió d'1,5 milions d'euros per part de la UdG. El primer semestre es faran les classes a Dinamarca; el segon, a Eslovènia i el tercer (a partir del setembre del 2011), a Girona. Hi podran estudiar trenta alumnes d'arreu del món, vint dels quals, beneficiats amb beques de 48.000 euros o de 20.000 euros, depenent de si són europeus o no. Quant a docents, es convidaran professors especialitzats en les matèries provinents d'universitats internacionals, per als quals hi haurà un pressupost de 52.000 euros. El nou EM de la UdG es va presentar ahir al matí a la seu del rectorat. La presentació va anar a càrrec del vicerector Martí Casadesús; de la vicerectora Magüi Pérez; del director del màster, Jaume Guia, i del degà de la Facultat de Turisme, Lluís Mundet. Tots van remarcar l'esforç que ha suposat per a la UdG la consecució d'aquest reconeixement i van mostrar la seva satisfacció per haver entrat a la «Champions League dels màsters», tal com va definir Lluís Mundet els Erasmus Mundus. La UdG ja ofereix un altre EM –tot i que no es dirigeix des de Girona–, l'European Masters in Vision and Robotics (VIBOT). Els màsters Erasmus Mundus són màsters europeus en què participen com a mínim tres universitats i que la UE reconeix com a estudis exclusius i d'excel·lència, per la qual cosa els alumnes que s'hi matriculen han de tenir un expedient acadèmic d'un gran nivell. En aquests moments se n'imparteixen 116 arreu d'Europa. A Catalunya hi ha deu universitats que n'ofereixen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.