Galets que il·luminen

L'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Barcelona Comerç renoven la tradició dels costums nadalencs incorporant-los en la il·luminació dels carrers, la qual s'allargarà fins a la mitjanit dels divendres i dissabtes

Barcelona omplirà amb 26 galets gegants –dels que es fan servir a les llars catalanes per a l'escudella de Nadal, però de mida desorbitada– els principals carrers i eixos comercials de la ciutat en un intent de recuperar els elements tradicionals de Nadal en l'enllumenat d'aquesta època. Els galets, que fan dos metres d'alçada i estan fets de resines reutilitzables, estaran fixats a terra i tindran un llum interior. La intenció és incorporar un element tradicional en la il·luminació nadalenca de la ciutat en els pròxims quatre anys, i si aquest any s'ha apostat pel galet és probable que en exercicis posteriors s'aposti pels canelons, el xampany o el capó. El projecte preveu la col·locació de 26 galets (dues unitats per cada districte), més 6 més al centre de la ciutat. El cost de la campanya superarà els dos milions d'euros, segons va reconèixer ahir Joan Mateu, president de la Fundació Barcelona Comerç, que va dir que les associacions de comerciants hi aportaran 1,1 milions, que el consistori també farà la seva aportació –encara per determinar– i que s'estan tancant alguns patrocinis amb empreses. L'alcalde, Jordi Hereu, va confirmar ahir que el consistori hi farà la seva aportació, la qual serà més generosa que l'estricte pagament de la factura de l'electricitat.

A banda dels galets gegants, l'enllumenat destacarà els oficis de Nadal a l'eix de Gran de Gràcia i els àpats de Nadal a la Ronda de Sant Pau i Urgell fins a la Gran Via. I la façana de l'Ajuntament es convertirà en un gran calendari d'advent, en què es projectaran cada dia, des del mes de desembre i durant dues hores al vespre, les 25 finestres tradicionals que s'obriran cada dia i revelaran una imatge i un text diferent.

Oberts fins a la mitjanit

Es preveu que l'Ajuntament ampliï en aquesta campanya l'horari de la il·luminació nadalenca fins a la mitjanit dels divendres i els dissabtes, mentre que els altres dies s'encendran els llums (de bombetes de baix consum) des de les sis de la tarda i fins a les deu de la nit. L'any passat, en canvi, els llums es tancaven a dos quarts de deu de la nit.

Els polèmics avets metàl·lics, que van costar 214.000 euros l'any passat, es reaprofitaran aquest any, quatre dels quals repartits per la ciutat, i els altres dos al Saló de la Infància i la Joventut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.