la contra

L'embolic de la Challenge

La propietària de la marca del triatló celebrat a Calella trenca amb l'empresa organitzadora, però promet a les administracions del Maresme que la prova es mantindrà a la zona el 2010

La prova esportiva més important que s'ha celebrat fins ara al Maresme promet, a banda de ressò internacional, uns quants maldecaps extres a les administracions que més s'hi han vinculat. No ha passat ni un mes de la celebració del triatló que ja s'ha fet realitat un rumor que es feia córrer amb la boca petita, però amb la certesa d'allò que és inevitable: el propietari de la marca Challenge ha partit peres amb l'empresa que va organitzar l'esdeveniment, Evolution. Diferències irreconciliables entre les dues entitats han posat punt final a una relació que ja feia aigües i a la qual només els més optimistes veien solució. Resolt amb precisió quirúrgica el conveni entre les dues parts, la marca Challenge, a través del seu màxim responsable, Felix Walchshöfer, ha comunicat per carta al Consell Comarcal del Maresme que la confiança en el territori es manté intacta i que, en conseqüència, ja pot comptar per a l'any 2010 amb una segona edició del triatló. Tant és així que la família Challenge, a través del web www.challenge-barcelona.es, ja anuncia com a data oficial de la prova esportiva el 3 d'octubre i manté els mateixos recorreguts en natació, bicicleta i atletisme inaugurats aquest any. Tanta és la confiança en la comarca que la mateixa pàgina avança que el 16 de maig se celebrarà la mitja triatló quan encara no hi ha res decidit i, el més important, cap municipi ha confirmat que vulgui ser seu de la prova. Ara bé, a la pàgina de l'empresa Evolution, vinculada a la Challenge, www.challenge-barcelona.com, també s'avancen dates de celebració del triatló per al 2010: la de l'octubre coincideix amb el dia 3, però la mitja triatló s'anuncia per a una setmana després, el 23 de maig.

Des del Consell Comarcal, el president, Josep Jo (PSC), assegura que l'administració es vol mantenir al marge de la polèmica entre el propietari de la marca Challenge i l'empresa Evolution, amb Roberto Mondéjar al capdavant. Tot i això, Jo és conscient que el Consell va signar amb Mondéjar i la seva firma un conveni de cinc anys per celebrar la Challenge al Maresme. «Nosaltres vam tirar endavant un acord amb l'empresa que gestionava la prova Challenge al territori, si aquesta empresa no ens pot garantir la celebració de la prova Challenge creiem que el conveni es pot rescindir», afirma el president. Jo, a més, apunta que la informació que apareix a la pàgina d'Evolution «no ha estat consensuada amb el territori i, en conseqüència, no pot tenir el seu suport». El president del Consell Comarcal del Maresme confia que la situació no acabi afectant, o condicionant, la celebració de futures proves esportives, sobretot ara que s'havia començat a engrescar el patrocini privat i que altres administracions, com ara la Generalitat, es mostraven interessades en l'esdeveniment. En qualsevol cas, des de la seu de Challenge a Alemanya tenen clar que s'han acabat els negocis amb Evolution i treballen en la recerca d'una nova adjudicatària, que han assegurat a l'administració comarcal que resoldran en breu. En tot cas, a dia d'avui, no hi ha cap empresa oficial avalada per la marca Challenge que organitzi el triatló internacional i la que ho feia fins ara, Evolution, sembla que té clar que encara disposa del dret de començar a captar inscripcions. Embolica que fa fort!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.