GIRONA

Les universitats de Girona, Perpinyà, Lleida i Andorra faran conjuntament formació de català i francès als dos costats dels Pirineus

La UdG, la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD) i la Xarxa Vives d'Universitats de parla catalana, amb la col·laboració de la Universitat d'Andorra, han posat en marxa el projecte Cultur Pro de formació del català i el francès als dos costats de les fronteres estatals.La iniciativa, finançada per la Unió Europea, es va presentar ahir al rectorat de la UdG. Segons van explicar la rectora de la UdG, Anna Maria Geli; el president (equivalent a rector) de la UPVD, Jean Benkhelil; la vicerectora de la UdG, Magüi Pérez; la comissionada de la UPVD, Martina Camiade, i el director del projecte, Joaquim Pèlach, el Cultur Pro consistirà en cursos semipresencials i altres activitats docents adreçades a estudiants i a professionals interessats a aprendre els idiomes català i francès. L'objectiu –van dir– és afavorir la circulació de professionals per les comarques de tots dos costats de la frontera i configurar una oferta de formació que depassi els límits estatals. «Volem demostrar l'avantatge que suposa per ser competitius el fet de ser bilingües», va dir Pèlach. La inscripció –que serà gratuïta– es proposarà a col·lectius concrets, com ara els matriculats a les universitats implicades, associacions empresarials o cambres de comerç. Es preveu que s'hi apuntin unes 700 persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.