JOSEP FRANCH

BARS I RESTAURANTS DE LLORET

«Fem entre tres mil i quatre mil menús»

Es mostra satisfet per la progressió de les jornades de La Cuina de l'Art de Lloret

–D'on va sorgir la idea d'organitzar les jornades gastronòmiques de La Cuina de l'Art de Lloret, que enguany han arribat a la setena edició?
–«Fa nou anys que van començar les jornades gastronòmiques de l'arròs de Lloret, que es fan sempre a l'abril per començar la temporada. Amb aquesta intenció de la desestacionalització de la temporada, la junta directiva del gremi de bars i restaurants vam pensar de fer-ne unes a la tardor. Com que no podíem repetir l'arròs, vaig opinar que seria bo tocar el tema del peix i del marisc. Però Lloret no té una anxova de l'Escala o una gamba de Palamós, un producte típic. Per això se'm va ocórrer que teníem la tirada a l'art, un ormeig de pesca molt típic de Lloret, que s'estira des de la platja. Fem la cuina a l'art amb l'excusa que pot entrar-hi qualsevol peix o marisc mediterrani. Així donem varietat creativa a tots els xefs que cuinin peix o marisc, sempre que sigui mediterrani.»
–La idea va triomfar.
–«Va triomfar la idea i ara les jornades de l'abril i l'octubre ens ajuden a allargar la temporada a l'inici i al final. D'aquesta manera donem a conèixer l'excel·lent gastronomia de la nostra vila, ja que tenim molts restaurants i molt bons, i així allarguem la temporada.»
–Quin tipus de menú pot trobar el client durant les jornades?
–«Els menús són molt variats, perquè estan a la mida de totes les butxaques. Van des de 20 fins a 67 euros; per tant, aquí es poden trobar uns menús boníssims tots, ja que una de les condicions per participar en les jornades és que han de signar el full de condicions, on s'estipula que s'ha de garantir la qualitat del producte i el servei, promoure els valors inherents a la restauració, etc. Hi ha un jurat que qualifica. En el cas que hi hagués un restaurant que no ho fes bé, no tindria dret a participar en edicions posteriors. No hem hagut de desqualificar mai ningú. El jurat no hi és per donar un premi al millor, sinó per garantir que tots ho fan molt bé.»
–Amb els anys les jornades han anat a més.
–«Cada any fem un estudi de com funciona la jornada gastronòmica, de quants menús s'han venut... El primer any vam començar amb 19 establiments, 16 restaurants i 3 hotels; el segon any van ser 23 establiments, 18 i 5. Això ha anat augmentant fins arribar a aquest any, que estem en 21 restaurants i 5 hotels, és a dir, 26 establiments.»
–Quants menús se serveixen durant el mes que duren les jornades?
–«Es fan entre tres mil i quatre mil menús cada any. Estem molt satisfets. La prioritat és donar a conèixer l'excel·lent restauració que hi ha a Lloret.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.