Castellar constitueix l'entitat per impulsar la consulta popular

La votació sobre la independència serà el 13 de desembre

Elisabet Tena és la primera presidenta de l'entitat, i també seran a la junta directiva Carme Lleixà (tresorera) i Pere Roca (secretari). La primera reunió de Castellar Decideix, que es va celebrar dimecres a la Sala de Butxaca de l'Esbart Teatral de Castellar, va començar amb un resum de les explicacions fetes per part de la coordinadora d'Arenys de Munt, que va fer explícit el seu suport logístic i la decisió que, per unanimitat de tots els municipis, la pregunta que es faci a la consulta popular sigui sobre la nació catalana.

El següent punt de la reunió va ser la constitució de l'entitat propulsora de la consulta –que té la denominació Castellar Decideix–, i l'aprovació dels estatuts pels quals s'ha de regir i que definiran el seu objectiu i el seu caràcter.

Tot seguit, es va debatre el dia i el lloc en què es portarà a terme la consulta, i es va consensuar que sigui el 13 de desembre del 2009, igual que a la resta dels 115 municipis que ja han confirmat la voluntat de fer-la. Pel que fa al lloc, la comissió d'Infraestructures va introduir les opcions de fer-la en un únic o en diversos locals repartits per tota la vila.

La pròxima reunió de Castellar Decideix serà demà dimecres, a les 19.30 h, en el mateix escenari.

El ple de Sentmenat hi vota a favor

L'associació SPA (Sentmenat per l'Autodeterminació) inclou en el seu web una nota d'agraïment a totes les forces polítiques amb representació al municipi, ja que en l'últim ple es va aprovar una moció de suport a la consulta sobre l'autodeterminació. Òbviament, la gratitud està adreçada de manera especial als regidors de CiU i ERC, que són els que van votar a favor de la moció, però també als del PSC, ICV-EUiA i PP, perquè hi va haver un acord excepcional entre els portaveus municipals per oficialitzar la presentació de la moció per part de l'associació promotora, SPA. No obstant això, en el moment de les votacions el principal grup de l'oposició, el PSC, hi va votar en contra, igual que el PP, mentre que ICV-EUiA es va abstenir. El pròxim pas de SPA serà un acte públic de presentació, el dia 13 de novembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.